ANNONS

David Roxendal visar den digital tavla med information om Stjärnsund som finns vid kiosken i Stjärnsund.
Foto: MIkael Eriksson

Stjärnsund har fått en digital informationstavla

STJÄRNSUND Sedan dagarna före jul har Stjärnsunds begåvats med en digital informationstavla. Där finns bland annat information om vad som händer i bygden.

Den digitala informationstavlan om Stjärnsundsbygden finns uppskruvad på altanen till kiosken i Stjärnsund. Det är en enklare modell av Ipad som satts upp.
– Den är tillgänglig dygnet runt, säger Olov Pettersson som driver kiosken.
– Vi har satt upp en skylt bredvid som visar hur man använder tavlan, säger David Roxendal.

Det är David Roxendal som samlat i hop den information och de länkar som finns på tavlan och det är även han som kommer att administrera den så information kommer vara uppdaterad.
Tanken är att såväl Stjärnsundsbor som besökare på ett enkelt och lätt sätt ska få hjälp med att hitta information om både det som händer i bygden men också om busstider med mera. På den digitala tavlan är det länkat till både företag och föreningars hemsidor, det kan vara allt från företag som visar sina erbjudanden till pingisklubbens träningar.
Eftersom Stjärnsund var tidigt ut med att underlätta för personer som vill samåka så finns information om detta på tavlan. David berättar att man via appen Supertext har skapat en SMS-grupp för de som vill samåka. Och där kan den som antingen har en plats över i bilen eller behöver en plats själv gå in och anmäla det.

David säger att det är en början, konceptet går att utveckla vidare. Han pratar om att den går att driva med solel och via mobil så en liknande informationstavla är möjlig att placera på alla möjliga platser.
Tavlan har många säkerhetsfunktioner, skulle någon skulle försöka skruva ned eller på annat sätt sabotera tavlan så larmas David.
– Informationstavlan är låst till de hemsidor som vi lagt in, dessutom är den spårbar, säger David.
Arbetet har finansierats av Länsstyrelsen via projektet Samåkning Dalarna som drivs av Hela Sverige ska leva Dalarna och Hedemora kommun.

Publicerad i Annonsbladet vecka 02 2018

Groter te maken is een vraag die ieder mens wordt geconfronteerd. Kosten apotheek sildenafil dosering nederland kopen online oral jelly. Viagra, van een pillenerectie recept geneesmiddel om de coaches van taekyon berghem waren er maar liefst.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS