ANNONS

Marianne Karlsson pratar glatt med bland annat Chenita Granlund och hennes make Rolf Christiansson.
Foto: Veronica Rigtorp

Stavgångarna stavar vidare

För fem veckor sedan var det upptakt på “Stavgång” vid Hagvallen. I fem veckor har gruppen träffats för att stavgå under medverkade av ledare.

Hädanefter fortsätter gruppen själv med sina fredagsträffar.
Gruppen som samlas denna frostbitna fredagseftermiddag är minst lika stor som vid första träffen, vilket skvallrar om att deltagarna trivts med aktiviteten.
Marianne Karlsson är med för andra gången i gruppen och säger att hon behöver komma ut och träffa folk. Bredvid henne mot klubbstugeväggen står Ingemar Knutson som kommit till träffen för första gången. De båda känner igen varandra och småpratar i väntan på att alla deltagare ska komma.

Hon pratar också glatt med bland annat Chenita Granlund och hennes make Rolf Christiansson, som båda kommer gående i rask takt till stavgångsträffen.
– Vi har delat upp oss i två grupper, vi är några som går saktare, förklarar Chenita Granlund.
Men farten är inte avgörande, lika viktigt är det sociala kontakten låter damerna mig förstå.
– Speciellt för mig, jag har förlorat maken i en trafikolycka för ett halvår sedan, förklarar Marianne Karlsson.

Läs mer: Det gäller att stava rätt i stavgång

Hon och Chenita har tidigare varit med på gymnastiken som anordnats, men när den nu är inställd på grund av Pandemin går de stavgång istället.
Anna-Maria Östlund, från A-Ms Hälsa och Välmående, medverkar vid träffen och håller i dagens program med uppvärmning och backträning.
– Vi börjar med att gå runt vallen i eget tempo, instruerar hon.
Efter varvet blir det uppvärmning med stavarna som redskap.
Efter välförtjänt träning i back och runt Hagvallen, bjuder Solveig Bodare, kommunens hälsofrämjare, på pepparkakor och glögg.

Hon har också med sig informationsblad om “Kostråd” från livsmedelsverket, “Balansera mera” och “Almanacka” från Socialstyrelsen.
– Det är inte bara viktigt att röra på sig, det är mycket viktigt att äta också. Speciellt eftersom många äldre tappar aptiten och då kanske det mest blir smörgåsar. Det är viktig med bra mat om än i småportioner, förklarar Solveig Bodare.
Hon har tidigare erbjudit byarna stavgångsträffar, men inte fått någon respons. Men det är meningen att dessa ska erbjudas stavgångsträffar igen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS