ANNONS

Foto: Dreamstime

Starten för fotbollen uppskjuten på nytt

DALARNA. När kommer fotbollen i gång i Dalarna? I dagsläget är det helgen den 7-9 maj som gäller, men starten kan bli uppskjuten ännu en gång – allt hänger på läget i coronapandemin.

Söndagen den 11 april ”sparkar” Superettan i gång och Borlängelaget IK Brage inleder borta mot Akropolis på Grimsta IP i Vällingby.
Men herrar division 4-7 och damer division 3-4 samt ungdomsfotbollen får vänta ett tag till.
Nyligen tog tävlingskommittén i Dalarnas Fotbollförbund beslut om att skjuta upp starten till den 7-9 maj. Det efter en hemställan som Folkhälsomyndigheten skickat till regeringen. I dessa ska gällande restriktioner vara kvar till den 3 maj.
För fotbollen innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men då utan publik.

TK i Dalarna skriver att beslut kan komma att ändras utifrån hur pandemin utvecklas. Tävlingskommittén har ett planerat möte den 22 april för att ta beslut utifrån de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och regeringen.
Men skulle restriktionerna ändras så att det tillåts spel tidigare än den 3 maj så blir seriestarten ändå den helgen som den nu är planerad till.
För att kunna genomföra dubbelserier har TK sett över vissa brytdatum då spel behöver komma i gång för att det skall vara möjligt. Förutsättningar som påverkar är tillgången till domare och behov av att spela matcher på helgerna.
Om seriestarten kan ske senast den 12 maj går det att genomföra dubbelserier annars behöver TK ta beslutet att spela serier med enkelmöten.

Förbundet meddelar också att om det blir det en enkelserie spelas enbart de inplanerade höstomgångarna. Upp- och nedflyttning sker som vanligt. Division 4 för herrar kan behöva en annan lösning beroende på hur Svenska Fotbollförbundet väljer att göra med kvalet upp till division 3.
niclas bergvall

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS