ANNONS

Eva Östling, verksamhetschef på Folkhälsofunktionen.
Foto: Privat

Startar ny folkhälsofunktion

Folkhälsofunktionen är en ny funktion inom Folktandvården Dalarna och har uppdraget att utveckla, samordna och effektivisera Folktandvårdens folkhälsoarbete för en jämlik vård i Region Dalar

Den nya funktionen ska arbeta hälsofrämjande och stärka medborgarnas munhälsa genom förebyggande insatser och uppsökande verksamhet.
Arbetet med att bygga upp den nya verksamheten kommer att pågå under en lång tid framöver.
– Förhoppningen är att arbetet ska avlasta klinikerna, framförallt de kliniker som idag har mycket karies på små barn. Funktionens arbete är långsiktigt så det kommer att ta tid innan vi ser effekten av arbetet, säger Eva Östling, verksamhetschef på Folkhälsofunktionen.

Det var i mars 2020 som tandvårdsnämnden beslutade att införa en Folkhälsofunktion i Folktandvården.
Sedan dess har det pågått ett omfattande arbete med att planera och utveckla verksamheten samt att tillsätta alla tjänster. Totalt rör det sig om 19 tjänster utspridda över länet.
– Nu är alla medarbetare på plats och vi ser fram emot att komma igång med de olika insatserna. Just nu arbetar vi med att komma i gång med munhälsobedömningar för de som har rätt till nödvändig tandvård samt påbörja samarbete med BVC och skolor i Regionen, säger Eva Östling.
Annonsbladet skrev om den nya funktionen i en omfattande artikel förra året.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS