ANNONS

Hanna Anderssons och Linnea Johnssons vackra sång fyller kyrkan.
Foto: David Wallman/Smedjebackens kommun

Skönsång på annorlunda skolavslutning

Smedjebackens kommun bjöd på skolavslutningsstämning på distans.

Den pågående pandemin har omöjliggjort de traditionsenliga skolavslutningsceremonierna i kyrkor och samlingslokaler runtom i landet.
Som ett substitut för detta har Smedjebackens kommun tillsammans med Västerbergslagens Kulturskola gjort en film där tittarna får njuta av en stämningsfull version av ”Den blomstertid nu kommer” inspelad i Norrbärke kyrka.
Hanna Andersson och Linnea Johnssons vackra sång fyller kyrkan och blir den fina start på sommaren som många längtat efter.

Filmen är producerad av Smedjebackens kommuns kommunikatör David Wallman i samarbete med Kulturskolans rektor John Andersson. Ljudläraren Åke Jonsson står för musiken. I filmen medverkar också barn och personal från Förskolan Parken.
– Vi fick idén när vi såg det omtalade klippet på Andrea Bocelli när han sjöng i den folktomma domkyrkan i Milano i påskas.
Att få komma till kyrkan och höra en sommarsång är en fin tradition och betyder mycket för många. När läget nu är som det är ville vi ändå försöka ge folk det i någon form, säger Smedjebackens kommuns kommunikatör David Wallman.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS