Skönsång på annorlunda skolavslutning

Hanna Anderssons och Linnea Johnssons vackra sång fyller kyrkan.
Foto: David Wallman/Smedjebackens kommun
Smedjebackens kommun bjöd på skolavslutningsstämning på distans.

Den pågående pandemin har omöjliggjort de traditionsenliga skolavslutningsceremonierna i kyrkor och samlingslokaler runtom i landet.
Som ett substitut för detta har Smedjebackens kommun tillsammans med Västerbergslagens Kulturskola gjort en film där tittarna får njuta av en stämningsfull version av ”Den blomstertid nu kommer” inspelad i Norrbärke kyrka.
Hanna Andersson och Linnea Johnssons vackra sång fyller kyrkan och blir den fina start på sommaren som många längtat efter.

Filmen är producerad av Smedjebackens kommuns kommunikatör David Wallman i samarbete med Kulturskolans rektor John Andersson. Ljudläraren Åke Jonsson står för musiken. I filmen medverkar också barn och personal från Förskolan Parken.
– Vi fick idén när vi såg det omtalade klippet på Andrea Bocelli när han sjöng i den folktomma domkyrkan i Milano i påskas.
Att få komma till kyrkan och höra en sommarsång är en fin tradition och betyder mycket för många. När läget nu är som det är ville vi ändå försöka ge folk det i någon form, säger Smedjebackens kommuns kommunikatör David Wallman.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Solweig Jonsson och Bernt Jansson strör beröm över ställplatserna i Smedjebackens hamnen. – Vi brukar åka hit och ställa oss. Det är så fint, ett riktigt smultronställe, säger Bernt Jansson.
Smedjebackens kommun bjöd på skolavslutningsstämning på distans.
Smedjebackens kommun har sökt pengar för av Trafikverket för nästkommande års åtgärder och byggen av gång- och cykelvägar.