ANNONS

Claes Ahlin och Urai Prachuabchoke passade på att handla korv och kalvdans i ett marknadsstånd vid Klockaregården.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Stämningsfull julmarknad lockade med granar, gotter och hantverk

NORBERG Många julmarknader har ställts in på grund av coronapandemin men i Norberg gick man mot strömmen och välkomnade till en stämningsfull första advent.
Ann Rilegård hade dukat upp med keramik vid Abrahamsgården. “Det är jag och Arja Meller från Lust och lera som visar en del av våra alster”, säger hon.
Lionsmedlemmarna Lars Kullberg, Björn Larsson Björnberg och Leif Åhs sålde julgranar och dekorationer.
Vid Klockaregården fanns flera marknadsstånd och såväl besökare som försäljare höll avstånd.
Hans Nygren, Marit Hichens-Bergström och Anders Lindquist från Naturskyddsföreningen bjöd på värmande dryck och information.

– Alla håller avstånd och följer rådande regler, både besökare och försäljare, säger Åsa Karlsson som bland annat dukat upp med fårskinn och hemgjord kalvdans vid Klockaregårdens marknad.

Det var nog inte samma tillströmning av besökare som en julmarknad brukar ha, men utställare och försäljare verkade nöjda.
– Ja, det är roligt att vi kan göra någonting. Det behövs i dessa tider och det går bra när man står utomhus, säger keramiker Ann Rilegård som har verkstad vid Abrahamsgården.
– Det är min och Arja Mellers keramik och vi flyttade hit verkstaden i våras, Lust och Lera som den kallas. Men jag är hobbykeramiker och jobbar med annat till vardags, säger hon vidare.

Strax utanför Abrahamsgården fanns representanter från Naturskyddsföreningen lokala krets i Norberg. Anders Lindquist, Marit Hichens-Bergström och Hans Nygren bjöd på varm äppeldricka, glatt humör och information.
– Det här är ett bra tillfälle att visa vad vi gör, och en nyhet är Natursnokarna, säger Hans Nygren, ordförande i föreningen.
Natursnokarna är en aktivitet för och med barn och vuxna som lär genom att leka och upptäcka naturen tillsammans.
– Vi tar gärna emot tips och förslag på aktiviteter, säger Hans Nygren.På torget sålde Lionsmedlemmarna Lars Kullberg, Björn Larsson Björnberg och Leif Åhs granar och kransar.

Har ni haft några kunder?
– Jadå, några har varit här och handlat. Egentligen hade vi inte tänkt haft försäljning i år, men här på torget går det bra och vi håller avstånd, säger Björn Larsson Björnberg.
– Vi kommer även att ha försäljning den 12 och 19 december mellan klockan 9.00 och 13.00, tillägger Lars Kullberg.
Samtliga butiker hade erbjudanden och många hade dukat upp utomhus för att minska smittorisken.
– Det var osäkert om vi skulle ha något över huvud taget, men det här blev ändå bra, säger Mirjam Ekebom som driver Glädjehuset.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS