ANNONS

SSABs ekonomi är i balans och ger utrymme för att på ett klokt sätt fortsätta investera för att ta bort flaskhalsar i produktionsapparaten för höghållfasta stål. Arkivbild
Foto: Veronica Rigtorp

SSAB sätter nya mål- ska revolutionera stålindustrin och öka inom höghållfast

BORLÄNGE. SSAB skärper sina mål för klimatet och ska öka andelen höghållfasta stål, världen ska få sitt första fossilfria stål redan 2026.

Höghållfasta stål och premiumprodukter ska tillsammans utgöra 50 procent av SSAB totala leveranser under 2022. Vid 2026 ska SSAB som första stålbolag i världen erbjuda ett fossilfritt stål.
– De kommande åren kommer att präglas av vår långsiktiga satsning på fossilfritt stål, vilket blir en revolution inom stålindustrin. Det stärker SSAB:s långsiktiga konkurrensförmåga genom nya fossilfria premiumprodukter och vår miljöprestanda tar ett stort kliv framåt. På medellång sikt driver vi tillväxten inom specialprodukter och vi utvecklar samtidigt våra egna kanaler till marknaden. Det stödjer vår lönsamhet och minskar känsligheten för svängningar i konjunkturen, sa Martin Lindqvist, vd och koncernchef vid koncernens kapitalmarknadsdag.
SSAB Europe, där Borlänge är en del, ska leverera 800 kiloton avancerade höghållfasta produkter till bilindustrin 2022 jämfört med 562 kiloton 2018 samt öka leveranserna av premieprodukter från dagens 718 kiloton till 900 kiloton. Det innebär att andelen premiumprodukter kommer att öka från dagens 36 procent till 46 procent under 2022.
– Balansräkningen har stärkts betydligt under de senaste åren och gör att vi på ett klokt sätt kan fortsätta investera för att ta bort flaskhalsar i vår produktionsapparat för höghållfasta stål och samtidigt göra omställningen till fossilfri stålproduktion, säger Martin Lindqvist.

Publicerat Annonsbladet Dalarna, Borlänge v50

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS