ANNONS

SSAB ökar sin satsning på Brage

BORLÄNGE. SSAB har bestämt sig för att satsa på Brages förädling av unga fotbollsspelare.

SSAB utökar sitt åtagande och blir huvudsponsor för IK Brages ungdomsakademi. Fotbollsutbildningen ska delas in i tre steg med namn med tydlig koppling till ståljätten, Masugnen, Stålverket och Valsverket.
Brages satsning på en akademi där barn och ungdomar får möjlighet att upptäcka och lära sig spela fotboll både på ett lekfullt och ansvarstagande sätt stämmer väl överens med huvudsponsorns hållbarhetsarbete.

Mia Eriksson, platschef SSAB
Foto: Hasse Eriksson

– Vi tror på akademin som på ett strukturerat vis erbjuder barn och ungdomar att lära sig samarbeta och utveckla både sig som individer och grupp. Det är egenskaper som är värdefulla när man en dag kliver ut i arbetslivet. Vi tror även på en mångfald där alla får vara med på sina egna villkor. Alla är bra på något och kan bidra till det gemensamma målet, oavsett om det är i ett stålföretag som SSAB eller i ett fotbollslag, säger Mia Eriksson, platschef SSAB Borlänge.

Ungdomarna i IK Brages fotbollsakademi utlovas tillgång till högt utbildade tränare och ledare, för att få de bästa förutsättningarna för att utveckla sina talanger. Masugnen, Stålverket och Valsverket är de officiella namnen för akademin. Masugnen är för de yngsta spelarna, och de senare stegen är elitförberedande.

– För oss är det oerhört glädjande. SSAB har varit en betydelsefull samarbetspartner igenom hela IK Brages historia. Vi ser detta som ett bevis på att vi arbetar åt rätt håll då föreningen lägger stora resurser på våra barn och ungdomar i Borlänge. Nu kan vi tillsammans med SSAB se till att ge dem ännu bättre förutsättningar för framtiden, säger Anki Kjellberg, marknadschef på IK Brage.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS