ANNONS

Niclas Bergvall är Annonsbladets redaktionschef från den 1 november.
Foto: Veronica Rigtorp

Sportprofil ny redaktionschef på Annonsbladet

Niclas Bergvall, 55 år, från Sala, blir ny redaktionschef för Annonsbladet. – Man kliver sällan ut på hal is när man är vuxen, men nu gör jag det och det ska bli spännande, säger han.

Niclas Bergvall hade två drömmar som ung hemma i Sala: Att jobba med barn eller att bli journalist. Han valde att utbilda sig till förskollärare samtidigt som han hade en framgångsrik fotbollskarriär som forward i Sala FF.
1987 hade Sala Allehanda fått upp ögonen för Niclas som blev tillfrågad om han kunde tänka sig att börja skriva sport. Det kunde han. Och blev fast.
– Så jag har ingen formell utbildning utan har gått i journalistisk skola i hela mitt liv. Det är ju så med det här yrket, man lär sig något nytt varje dag.

I början av 1990-talet avancerade Niclas till sportchef och stannade kvar på tidningen ända tills 2016 i samband med en omorganisation.
– Jag brinner för det lokala, för det lilla laget och för att alla ska få vara med. Det fanns inte utrymme för det längre och jag skulle bli förflyttad till Västerås, berättar Niclas.
– I stället för att stanna och bli bitter valde jag att säga upp mig, fortsätter han.

Under några år kunde Niclas i stället förverkliga drömmen om att jobba med barn.
– Jag jobbade som idrottslärare och på fritids på Lärkbacksskolan och det trivdes jag också med.
Men för snart ett år sedan blev han tillfrågad om han inte ville börja skriva för Annonsbladet i Hedemora och Avesta i stället – och tackade ja utan att tveka.
– Jag tycker om den här typen av journalistik, att skriva om människor, företag, föreningar och sport.

Nu tar Niclas över som redaktionschef för Annonsbladets fem olika editioner efter Thomaz Andersson.
– Thomaz har gjort ett jättebra jobb och nu ska jag försöka följa i hans fotspår, men givetvis ta nya vägar och utveckla tidningen och även digitalt. Det är ett bra gäng som jobbar här och för min del ska det bli roligt med en ny utmaning.

Hur ser du på framtiden för tidningen?
– Vår styrka är att vi når så många, men journalistiken förändras och vi måste hela tiden titta på hur vi kan bli bättre. Papperstidningen kommer att leva i många år till, men vi ska också titta på hur vi kan utvecklas digitalt, säger Niclas Bergvall.

Fakta Niclas Bergvall
Ålder: 55 år.
Bor: I Sala.
Familj: Hustrun Petra, tre barn och ett barnbarn.
Yrke: Redaktionschef på Annonsbladets fem editioner.
Intressen: Sport, samhällsfrågor, film och föreningsliv.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS