ANNONS

Sportoteket i Avesta har bytt namn till Fritidsbanken och plats till Folkets park. Jimmy Lindberg är nöjd med de nya rymliga lokalerna.
Foto: John Leander

Sportoteket har blivit Fritidsbanken och dubbelt så stor

Sportoteket i Avesta har flyttat från Blå villan till Folkets park och blir dubbelt så stort. Samtidigt byts namnet till Fritidsbanken och ingår därmed i en rikstäckande organisation.

Jimmy Lindberg tittar till en lång rad med skridskor som har ställts prydligt på rad i ett källarrum under utescenen vid Folkets park i Avesta. Han är nöjd för nu har han äntligen ordentligt med plats för alla sportprylar.
Han ser fram emot att många ska hitta hit och låna skidor, hockeyklubbor, bollar, skateboards eller vad det må vara.
För den i Avesta som ännu inte upptäckt Sportoteket, så är det som ett bibliotek för sportprylar. Här kan man låna sportutrustning upp till 14 dagar.

Jimmy Lindberg rör sig genom rummen med bollar, hjälmar och skidor. Det är gott om utrymme, mycket större än förut. Över 80 kvadratmeter jämfört med omkring tidigare 40.
– Äntligen har vi ett ställe som är vårt, säger Jimmy Lindberg.
Han syftar på att Sportoteket tidigare höll till Blå villan och delade plats med fritidsverksamhet för barn. Och innan dess delade man plats med Jularbomuséet i Gamla byn.
– Men nu slipper vi dragspel och trängsel, säger han skämtsamt.

Läs mer: Föreningen 18+ fick ta emot vitsippepriset

Förutom att slippa trängsel har också andra nya möjligheter tillkommit. Att Sportoteket bytt namn till Fritidsbanken innebär att de nu ingår i ett större nätverk med många fördelar enligt Jimmy. Till exempel en så basal sak som att ha tillgång till ett datasystem där det går att lägga upp alla sportartiklar.
– Nu behöver vi inte skriva upp allt på papper längre. Sen kan vi dra nytta av varandras kunskaper och material. Till exempel om någon i Fagersta kan mycket om hockey, eller om någon behöver slalomskidor i Säter men det inte finns där, så har vi det.

Men varför ska man då låna sportutrustning på det här sättet i stället för att köpa?
Jimmy svarar genom citera vad många besökare har sagt.
– Flera har sagt ”Oj när vi lånar skidor här så att vi har råd att hyra stuga där vi vill åka skidor”.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS