Spendrups går över till återvunnet material

GRÄNGESBERG. Från och med årsskiftet går Spendrups över till 100 procent återvunnen plast på alla svep för multipack som säljs i svenska butiker.

Det minskar klimatpåverkan med 400 ton koldioxid per år.
– En av de stora hållbarhetsutmaningarna är att använda plast smartare och mer cirkulärt. Ett sätt är att gå över till mer återvunnet material. Genom den här förändringen sparar vi nära 200 ton ny plast på årsbasis och minskar klimatavtrycket med 50 procent, säger Anna Lidström som är hållbarhetschef på Spendrups Bryggeri.
Några exempel på plastsvepen är fyrpack och sexpack för Mariestads och Norrlands Guld samt sexpack och 12-pack för Loka, Trocadero och Nygårda julmust.
Sedan 2015 använder Spendrups 50 procent återvunnen plast i alla sina PET-flaskor för vatten och läsk, en årlig besparing av ny plast på 2 500 ton. Under hösten gick Spendrups också över till återvunnen plast i de plastglas som säljs till festivaler, hotell, arenor och restauranger.

Publicerad Annonsbladet Dalarna, v3 Ludvika/Smedjebacken

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

IK Brages styrelse har beslutat att ställa in Dalecarlia Cup 2020. Anledningen till detta är den rådande pandemin och dess påverkan på samhället.
DALARNA Rörelsesensorer och smarta telefoner kan hjälpa patienter med Parkinson. Samlade data från maskineriet kan användas för att utveckla behandlingsmetoder.
DALARNA Med start i maj ska Länsstyrelsen Dalarna fortsätta att inventera ängs- och betesmarker i länet. Inventeringen görs på uppdrag av Jordbruksverket och inleddes redan 2016.