ANNONS

“Vi höll tidplanen precis. Nu väntar lite justeringar i ett par veckor”, säger Peter Björklund, projektledare på Trafikverket, om det stora spårbytet mellan Hedemora och Avesta/Krylbo.
Foto: Pär Sönnert

Spårbytet är avslutat: “Höll tidplanen precis”

SÖDRA DALARNA Det stora spårbytet på järnvägen mellan Hedemora och Avesta är avklarat. “Man sover bättre om nätterna nu när det är klart”, säger projektledaren Peter Björklund.

Under fem veckor har järnvägstrafiken mellan Borlänge och Avesta/Krylbo varit avstängd. Anledningen har varit ett stort byte av 21 kilometer räls. Arbetet var klart precis i tid, till söndagen den 13 september.

– Vi höll tidplanen precis. Nu väntar lite justeringar i ett par veckor. Det är bland annat lite kabeldragningar och så kontaktledningstråd som ska dras, säger Peter Björklund, projektledare på Trafikverket.

Hur känns det att arbetet är klart?
– Ja, man sover bättre om nätterna nu. De sista veckorna har det gått i ett, dygnet runt. Det är skönt att det är klart och att det gick utan några större krusiduller, säger Peter Björklund.

Tågen rullar nu som vanligt igen på sträckan Borlänge-Avesta/Krylbo.
– Men tågen går med reducerad fart mellan Hedemora och Avesta/Krylbo den första veckan, för att få stabilitet i det nylagda spåret, säger Peter Björklund.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter och Avesta/Norberg) nr 39, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS