ANNONS

Mikael Gotthardsson (C), ordförande AB Hedemorabostäder, Kristina Lundgren (C) kommunalråd, Erik Kristiansson, vd AB Hedemorabostäder, Ola Gilén (S), kommunalråd, och Kajsa-Lena Fagerström (S), vice ordförande AB Hedemorabostäder, tar ett symboliskt gemensamt första spadtag för byggandet av 32 nya lägenheter i Hedemora.
Foto: Mikael Eriksson

Spaden i jorden för nya bostäder

HEDEMORA. Det är 25 år sedan det senast byggdes ett hyreshus i Hedemora. Men nu har det första officiella spadtaget för de 32 nya lägenheter som ska byggas i kvarteret Ålen 2 tagits.

Utrustade med skyddshjälmar, reflexjackor och dagen till ära nyinköpta spadar kunde kommunens representanter tillsammans med AB Hedemorabostäders vd Erik Kristiansson symboliskt skyffla undan lite jord för de nya hyresbostäder som ska byggas i kvarteret Ålen 2.

Projektet har en budget på 53 miljoner kronor. Erik Kristiansson säger att man kommer att söka sex miljoner i bidrag från Länsstyrelsen och Boverket.
De 32 lägenheterna kommer att vara fördelade på fyra olika hus, och det handlar om 16 stycken tvåor på 59 kvadratmeter och 16 stycken treor på 79 kvadratmeter.

Erik Kristiansson säger att det kommer att bli ljusa lägenheter med balkong, Samtliga lägenheter kommer att vara utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Och naturligtvis kommer de fyra husen vara utrustade med hiss och därmed vara tillgänglighetsanpassade.

Exteriört kommer de fyra husen att ha en putsad röd fasad. På taket ska solceller monteras. Elen från dessa levereras till Hedemora energi.
– Det kommer att vara inflyttningsklart under februari 2019, säger Erik Kristiansson.

Publicerad i Annonsbladet v 9 2018

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS