ANNONS

IFK Hedemora fotbolls tränare Sheikh Sarr ger uttryck för såväl besvikelse som sorg efter att styrelsen beslutat att inte ta steget upp till division 4 utan i stället börja om i division 7.
Foto: Mikael Eriksson

Sorgligt besked för IFK Hedemoras elva

HEDEMORA. Besvikelsen är stor hos både tränare och spelare. Detta sedan styrelsen för IFK Hedemora fotboll beslutat att laget ska börja om i division 7 och inte ta steget upp till fyran.

Sheikh Sarr har som spelare och tränare varit med på IFK Hedemora Fotbolls resa från division 6 till division 5 och skulle få chansen leda laget i division 4. Han har de senaste säsongerna tränat laget och säger att man skapat en trygghet i laget som gör att spelarna kunnat utvecklas och nå en ny nivå.
Han kan se tillbaka på en spelmässigt lyckad säsong.
– Vi hade bästa truppen.

Av de 22 seriematcherna så förlorade laget endast fyra. Efter sommaruppehållet förlorade de inte en enda match, och slutade tvåa i serien efter Tällberg. IFK Hedemoras Alieu Joof vann med sina 36 mål skytteligan överlägset. En annan förklaring som Sheikh Sarr ser är målvakterna, bland annat anslöt Mahmoud Alkraian till truppen, och trots att han bara spelat fotboll i tre år har han denna säsong varit seriens bästa målvakt.

Förväntningarna var därför stora inför att laget nu skulle få möjlighet att ta klivet upp till spel i division 4. Men tyvärr så går spelarnas och tränarens ambitioner inte i linje med styrelsens. I stället för spel i division 4 blir det till att börja om i division 7. Två pinnhål lägre än den gångna säsongen.

Sheikh Sarr säger att den förklaring han fått från styrelsen är att man inte har råd ekonomiskt att gå upp. En förklaring han inte köper fullt ut då det inte skulle bli så mycket dyrare eftersom division 4 i likhet med division 5 är en ren dalaserie.

Han säger att spelarna är överkvalificerade för att spela i division 7 och han tror att man skulle lyckas mycket bra i division 4. Om styrelsen håller fast vid sitt beslut så ser han en risk med att det blir en spelarflykt, att spelarna kommer välja att spela i andra lag. Redan nu så är det fler lag som varit och ryckt i bland annat skytteligavinnaren Alieu Joof.

Sheikh Sarr sätter sitt hopp till att nya sponsorer ska dyka upp så spelartruppen får chansen att mäta sina krafter med de andra lagen i division 4.

Fotnot: Vi har sökt IFK Hedemoras fotbolls ordförande som avböjt att kommentera.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 47 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS