ANNONS

Sonia Bush, Wålstedths Textilverkstad årets vinnande Stjärnföretagare.
Foto: Pressbild / MittFöretag

Sonia Bush blev Stjärnföretagaren 2018

DALA-FLODA. Sonia Bush på Wålstedths Textilverkstad har blev Stjärnföretagaren 2018 i Dalarna, när Sveriges största företagarturné och evenemanget Världens bästa företag 2023 besökte Falun.

En stjärnföretagare är en person som bygger företaget och livet på sina egna villkor, och i tävlingen Stjärnföretagaren 2018 hyllades de företagare i Dalarna som har lyckats bygga företaget på sitt eget sätt. Företagare med annorlunda affärsmodeller, spännande sätt att jobba eller unika sätt att bemöta sina kunder. Ja, människor som helt enkelt vågar gå sin egen företagarväg.

Årets vinnare blev Sonia Bush på Wålstedths Textilverkstad.
– Vårt mål är att rädda svensk ull. Vi flyttade från Tasmanien för fem år sedan för att ta över familjeföretaget som funnits i 100 år, berättade Sonia från scenen iklädd folkdräkt

Tävlingen avgörs i elva städer varje år, och vinnaren i varje stad går till Sverigefinal i Stockholm, där Sonia nu får göra upp om titeln ”Sveriges Stjärnföretagare 2018” med tio andra lokala vinnare från hela Sverige.
– Stjärnföretagaren 2018 är tävlingen där vi hyllar företagare som vågar gå sin egen väg, och skapa företag och liv på sina egna villkor. De är Stjärnföretagare, helt enkelt, säger tävlingens grundare Gustaf Oscarson. 25 företagare var nominerade, och topp tre prisades på evenemanget.

Topp tre såg ut enligt följande:
1. Sonia Bush, Wålstedths Textilverkstad
2. Petra och Markus Ekenstierna, Sweden Runners
3. Anna-Lena Staaf och Catarina Lagerström, Gott & Reco
Finalen avgörs i november i Stockholm.

Publicerad i Annonsbladet vecka 41 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS