ANNONS

Per Eriksson är ungdomskonsulent i Säters kommun och har varit involverad i sommarlovsaktiviteterna sedan starten. “Jag tror att det här blir trettonde gången som vi har Summer Camp”, säger han.
Foto: Pär Sönnert

Sommaraktiviteter erbjuds för ungdomar

SÄTER Även i år erbjuds sommarlovslediga barn och ungdomar i Säter massor av aktiviteter. Det blir Summer Camp för de äldre och Summer Fun Junior för de yngre.

Per Eriksson är ungdomskonsulent i Säters kommun och har varit involverad i sommarlovsaktiviteterna sedan starten.

– Jag tror att första året med Summer Camp var 2008, så det borde bli trettonde året i år. Vi har ett späckat program med aktiviteter på Summer camp under tre veckor, med start den 15 juni. Vi har flera samarbeten med föreningar och kan bland annat erbjuda prova på bågskytte, padel och golf, säger Per Eriksson.

Den pågående coronapandemin gör att arrangörerna får tänka till lite extra.

– Vi uppmanar barnen och ungdomarna att stanna hemma om de är förkylda eller har ont i halsen. Sedan får vi se till att vi inte är för många på ett och samma ställe. Samtidigt är merparten av aktiviteterna utomhus men om det blir dåligt väder så får vi tänka till lite, säger Per Eriksson.

– Sedan är det nog många som stannar hemma i sommar, så vi är förberedda på att det kan bli fler deltagare än vanligt i sommar, vilket vi måste kunna hantera på bästa sätt sett till coronaläget, tillägger han.

Han betonar att aktiviteterna är helt kostnadsfria, men att det går att beställa lunch från köket på Klockarskolan.

– Fem vuxna och elva sommarjobbande ungdomar jobbar med sommaraktiviteterna. Det är kul att Säters kommun kan ge ungdomarna en bra start på sommaren, samtidigt som några av ungdomarna får sommarjobba med detta.

Målgruppen för Summer Camp är ungdomar som har slutat årskurs sex, sju, åtta och nio. Lite senare hålls även Summer Fun Junior, för barn mellan sex och tolv år.

– Det sistnämnda är mer spontant än Summer Camp. På programmet för de yngsta är vi ute på olika platser varje dag, måndagar och torsdagar i Säter, tisdagar i Gustafs och onsdagar i Stora Skedvi. Detta pågår under fyra veckor, med start vecka 26, och vi kommer bland annat att låna sport- och lekutrustning av Fritidsbanken, säger Per Eriksson.

Ungdomens Hus är navet i Summer Camp och från och med vecka 28 kommer lokalen även att hålla öppet tre kvällar i veckan.

– Det finns en hel del att göra för våra sommarlovslediga barn och ungdomar, konstaterar Per Eriksson.

Fotnot: Programmet för Summercamp och Summer Fun Junior finns på Säters kommuns hemsida, www.sater.se.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 24, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS