ANNONS

Förra året blev Vivolab AB utsedd till länsvinnare i Dalarna med sin första produkt, Breease är är en andningsnapp med en utbytbar filterkapsel för barn.
Foto: Veronica Rigtorp

Söker Sveriges bästa innovatörer

DALARNA. Nu är det dags att utse årets SKAPA-vinnare för Dalarna. Idéer som kan utvecklas till innovationer är ofta nyckeln till framgångsrika företag.

Har du hittat en helt ny lösning, utvecklat en produkt eller tjänst som kan leda till kommersiella möjligheter? undrar Stiftelsen SKAPA i ett pressmeddelande.
Över en halv miljon kronor ska dela ut till Sveriges mest innovativa idéer. Nu är det dags att ansöka till SKAPA-priset 2021. De som söker tävlar om SKAPA-priset på 550 000 kronor och SKAPA-priset talang för unga innovatörer på
250 000 kronor.
Varje år delar stiftelsen ut SKAPA-priset och SKAPA-priset talang för unga innovatörer, med syfte att ge stöd till uppfinnare och innovatörer att utveckla sina idéer.
Förra året var det Vivolab AB, ett av företagen i inkubatorn på Dalarna Science Parks inkubator som stod som vinnare i Dalarnas län.

Året innan var det Optopro och Kwikk som tog hem det regionala SKAPA-priset samt SKAPA-talang för Dalarna. Även dessa två företag deltar i Dalarnas Science Parks inkubator.
En regional prisceremoni kommer att genomföras där Dalarna Science Park är länsjuryansvariga. Priserna delas ut av landshövdingen i Dalarnas län. Den regionala juryn ska utse en länsvinnare.
SKAPA-talang är en tävling för personer som är födda mellan 1991 och 2001. Länsvinnarna går sedan vidare för att delta i tävlingen på den nationella nivån där årets nationella pristagare utses under SKAPA Innovationsgala i slutet av 2021. Ansöker gör man via stiftelsens hemsida före den 31 maj.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS