ANNONS

Sofie Jutner har i sin roll som näringslivsutvecklare hos Hedemora Näringsliv fokus på att få företag att etablera sig i Hedemora.
Foto: Mikael Eriksson

Sofie ska locka företag till Hedemora

HEDEMORA. Sofie Jutner är ny i rollen som näringslivsutvecklare med fokus på företagsetableringar på Hedemora Näringsliv. – Vi måste jobba proaktivt och långsiktigt, säger hon.

Sofie Jutner, Hedemora Näringsliv, samordnar den företagslots som kommunen genom Hedemora Näringsliv erbjuder. Företagslotsen är en grupp med personer inom kommunen och kommunens bolag som kan kallas in om ett företag vill etablera sig eller om det behöver utvecklas. På kort tid kan då de kompetenser som krävs samlas för att underlätta för företag i kontakterna med kommun och andra myndigheter.

Sofie Jutner säger att man vill arbeta proaktivt och har hållit en etableringsfrämjande kurs.
– Vi vill jobba långsiktigt med att ha ett färdigt erbjudande till de som vill etablera sig i Hedemora, säger Sofie Jutner.
Hon tar emot förfrågningar, samordnar möten med berörda personer och följer upp det efteråt.
– Jag tror det är en väldig fördel att ha en person som kan samordna ärenden och driva etableringsfrågor.

Det geografiska läget med en närhet till Stockholm och Mälardalen är enligt Sofie Jutner en av Hedemoras fördelar. Men också att det i Hedemora finns många innovativa företag.
I den etableringsstrategi som antagits av kommunfullmäktige står att Hedemora ska vara den självklara platsen för etablering av företag, nystartade som befintliga. Vidare står att kommunen ska vara en förebild när det gäller att ta hand om kreativa och utvecklingsinriktade entreprenörer.

Datacenter och serverhallar är ett utpekat område som Sofie Jutner bland annat ska viga sin tid åt. Som en följd av detta deltog hon tillsammans med Invest in Dalarna i en mässa i Köpenhamn. Detta för att se hur branschen ser ut och för att lära sig hur branschen fungerar.
– Det är mycket tekniska frågor, säger hon och konstaterar att det är ganska svårt, men att det är väldigt spännande och en intressant bransch.
För att möta en eventuell framtida förfrågan om etablering av datacenter eller serverhall ska lämplig mark kartläggas.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 02 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS