ANNONS

Sofia Lederud är ridskolechef och ridlärare i Åsebo ridsällskap och har utsetts till Årets ungdomsstipendiat i Avesta kommun.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Sofia Lederud är årets ungdomsledare i Avesta

AVESTA Sofia Lederud, ridskolechef och ridlärare på Åsebo ridsällskap, har utsetts till årets ungdsomledarstipendiat. En umärkelse som hon fick besked om i förra veckan och det togs emot med både förvåning och glädje.

– Jag och min kollega hade nominerat en annan jätteduktig tjej i verksamheten. Därför trodde jag att det var henne priset gällde när fritidschef Anna-Lena Pligg ringde mig och jättekul att bli uppmärksammad, säger Sofia Lederud.

Det är ingen underdrift att säga att Sofia Lederud brinner för hästar och verksamheten i Åsebo ridsällskap. Här är det verksamhet för alla åldrar, från två år och uppåt, veckans alla dagar. Allt från ridskoj och ridlekis till vuxengruppen och tävlingsgrupper och Sofia Lederud konstaterar att det inte är svårt att få barn och ungdomar engagerade
– Det här fungerar verkligen som en fritidsgård och hit kommer man vare sig det är ridlektion eller inte. Det finns alltid något att göra, man hjälper till där det behövs och här fyller alla sin funktion, säger Sofia Lederud.
Hon säger vidare att ridsport och hästverksamhet omfattar ett stort spann och det är en livslång sport.
– Ridning kan du börja med i vilken ålder som helst, säger Sofia Lederud, årets ungdomsstipendiat.
Avesta kommuns fritidschef Anna-Lena Pligg berättar att priset till Årets ungdomsledarstipendiat har delats ut sedan 1986.
– Valet bygger på de ansökningar som föreningarna själva lämnar in och kriterierna är att personen ska ha ett stort engagemang för barn- och ungdomar och verka i det lokala föreningslivet, säger Anna-Lena Pligg.
Priset består av en personlig minnessak samt ett kontant bidrag till föreningen som delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde i december.
Anna-Lena Pligg berättar att det var Isabella Andersson med familj som nominerat Sofia Lederud och motiveringen till priset lyder:
“Hon är en riktig eldsjäl och har alltid många bollar i luften. Hon har lektioner för alla barn oavsett ålder, hon tränar dom som tävlar på elitnivå och personer med funktionsvariation. Hon ser alla barn och ger dom självförtroende och trygghet. Hon är en förebild inom hästsporten och det syns att hon gillar sitt arbete och hon är mån om sina arbetskamrater hästarna.”
Vi säger grattis till Sofia Lederud och önskar fortsatt lycka till.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS