Södra Dalarnas Sparbanks vd slutar

HEDEMORA. Mirja Herrdin har valt att avsluta sin tjänst som vd för Södra Dalarnas Sparbank, som har verksamhet i Avesta, Hedemora och Säter.

På fredagen meddelande Södra Dalarnas Sparbank att företagets vd Mirja Herrdin avslutar sin tjänst.
– Vi är tacksamma för det fina arbete Mirja har gjort som bidragit till att vi i dag är en mycket finansiellt stark bank med en hög marknadsandel och nöjda kunder, säger Lennart Krän, styrelseordförande Södra Dalarnas Sparbank, i ett pressmeddelande.

Södra Dalarnas Sparbank bildades 1837 och är Dalarnas äldsta bank. Bankens verksamhetsområde omfattar Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Huvudkontoret finns i Hedemora med ett filialkontor i Säter. Banken har 39 anställda.
– Det har varit sju fantastiska år på Södra Dalarnas Sparbank. Att få leda en bank med så engagerade medarbetare och tillsammans åstadkomma den utveckling banken har gjort gör att jag känner mig oerhört glad och stolt, säger Mirja Herrdin, VD Södra Dalarnas Sparbank, i pressmeddelandet.

Södra Dalarnas Sparbanks styrelse kommer nu att inleda rekryteringen av en ny vd.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SÖDRA DALARNA Årets mottagare av priset Skördefesthjärtat blev Hedemorabon Pirjo Gustafsson, som jobbar inom LRF. – Det känns oväntat men väldigt hedrande säger den glada pristagaren.
SÖDRA DALARNA Årets upplaga av Skördefest i södra Dalarna inleddes med att en gigantisk potatistavla avtäcktes. Ett ton potatis har använts för att skapa tavlan.
STJÄRNSUND. Södra Dalarna får nu en öl, mat och musikfestival. I samband med Skördefesten så arrangeras festivalen, som fått namnet Fröjda, i Smedjan i Stjärnsund.