Södra Dalarnas Sparbanks vd slutar

HEDEMORA. Mirja Herrdin har valt att avsluta sin tjänst som vd för Södra Dalarnas Sparbank, som har verksamhet i Avesta, Hedemora och Säter.

På fredagen meddelande Södra Dalarnas Sparbank att företagets vd Mirja Herrdin avslutar sin tjänst.
– Vi är tacksamma för det fina arbete Mirja har gjort som bidragit till att vi i dag är en mycket finansiellt stark bank med en hög marknadsandel och nöjda kunder, säger Lennart Krän, styrelseordförande Södra Dalarnas Sparbank, i ett pressmeddelande.

Södra Dalarnas Sparbank bildades 1837 och är Dalarnas äldsta bank. Bankens verksamhetsområde omfattar Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Huvudkontoret finns i Hedemora med ett filialkontor i Säter. Banken har 39 anställda.
– Det har varit sju fantastiska år på Södra Dalarnas Sparbank. Att få leda en bank med så engagerade medarbetare och tillsammans åstadkomma den utveckling banken har gjort gör att jag känner mig oerhört glad och stolt, säger Mirja Herrdin, VD Södra Dalarnas Sparbank, i pressmeddelandet.

Södra Dalarnas Sparbanks styrelse kommer nu att inleda rekryteringen av en ny vd.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Vad sägs om The Hawkins på Kings Arms i Hedemora den 22 februari? Nu kör Hedemora Out & Loud i gång sitt vårprogram.
SÄTER Den som vill lära sig mer om teknik kan besöka Säters bibliotek vars Digidelcenter är ett av de första i sitt slag i länet. – Det är väldigt uppskattat, säger Jenny Eriksson.
Det blev en andra plats för Sverige när Hedemorasonen Erik Olhans Lind debuterade i U16-landslaget. - Det gick fort, men jag trodde faktiskt att det skulle gå fortare, säger han.