ANNONS

Sockenstugan kan bli bostäder – eller rivas.
Foto: Karin Diffner

Sockenstugan kan bli nya bostäder

Gamla sockenstugan i Enbacka kan byggas om till lägenheter – eller rivas för att ge plats åt nya bostäder. Det har nu Säterbostäder fått i uppdrag att titta på.

Liksom gamla kommunhuset i Skedvi ska bli lägenheter kan även gamla kommunhuset i Gustafs bli bostäder.
Säters kommun köpte tidigare i år det gamla kommunhuset – som också kallas sockenstugan – av Pärlan för cirka 2,5 miljoner.
I köpet ingick förutom själva huset en stor tomt där det också kan finnas möjlighet att bygga bostäder.

Nu ska Säterbostäder undersöka möjligheten att bygga om sockenstugan och bygga nytt på tomten eller riva huset och bara bygga nytt.
– Det här är ju en väldigt attraktiv tomt i centrala Gustafs där vi hoppas det kan tillskapas mer bostäder, säger kommunalrådet Mats Nilsson (S).
Att hyra ut lägenheter i Enbacka tror han inte är några problem.
– Nej, Säterbostäder har haft hundra procent uthyrt i Gustafs i flera år. Trycket på Gustafs är stort eftersom det ligger så bra till för folk som jobbar i Falun eller ännu hellre Borlänge, säger Mats Nilsson.
– Även nya villatomter i Gustafs säljs direkt, fortsätter han.

Nu har Säterbostäder på sig fram till i mars nästa år med att utreda förutsättningarna och komma med något eller några förslag. Fram tills det eventuellt ska byggas om eller rivas ser kommunen sockenstugan som en reservlokal.
– Det kan vara en bra back up för vår verksamhet, till exempel när det gäller barnomsorg eller fritidsverksamhet, säger Mats Nilsson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS