Snökanonerna går för fullt i Åsbobacken

Åsbobacken i Avesta. Foto: Niclas Bergvall
Åsbobacken i Avesta.
Foto: Niclas Bergvall
Är vintern här? Vi får hoppas det och det senaste dygnets kyla innebär att snökanonerna gått för fullt i Åsbobacken i Avesta.

Vintern har inte varit snäll mot alla som älskar skidåkning.
Men kanske har det senaste dygnets kyla gjort att det kan bli en förändring?
Det hoppas i alla fall alla skidåkare i Avesta med omnejd och på tisdagen gick snökanonerna för fullt i Åsbobacken och det kringliggande spåren i Dalahästens skidcenter.
Nu håller de aktiva i Avesta Alpina tummarna för att backen snart kan tas i bruk.
– Vi hoppas det och vi började köra med kanonerna på måndagskvällen. Sedan fortsatte vi i dag (läs: tisdag) och det ska fortsätta i kväll, berättar Ola Lindbäck, ordförande i Avesta Alpina.

Läs mer: Uppsving för Avesta Alpina

Och kanske kan Åsbobacken tas i bruk snart.
– Det finns en möjlighet till det även om kylan inte håller i sig så länge enligt prognosen. Men vi jobbar på att få två tredjedelar av backen åkbar, berättar Lindbäck.
Den 250 meter långa backen har varit i bruk i mer än 60 år.
– Vi har en bra ungdomsverksamhet och i vinter har vi varit och tränat på andra platser. Hittills har vi inte kunnat träna på hemmaplan, men vi ger förstås inte upp, säger Lindbäck.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Dalarna gillar att grilla. Då det kan bli en hemmasommar tippas extra många vilja lägga på ett kol. På gallret hamnar allra helst lokalproducerad mat.
AVESTA/HEDEMORA Under ett års tid har Hälsofrämjandeteamet jobbat med att främja hälsa i Avesta och Hedemora kommun. Teamet påpekar att den sociala samvaron också är viktig för hälsan.
Falu gruva gläntar på dörren till dåtiden. En gruvarbetarbostad hälsar välkommen in i vad som var. Ett rustikt och vackert tidsdokument som än i dag färgar Falun.