Snökanonerna går för fullt i Åsbobacken

Åsbobacken i Avesta. Foto: Niclas Bergvall
Åsbobacken i Avesta.
Foto: Niclas Bergvall
Är vintern här? Vi får hoppas det och det senaste dygnets kyla innebär att snökanonerna gått för fullt i Åsbobacken i Avesta.

Vintern har inte varit snäll mot alla som älskar skidåkning.
Men kanske har det senaste dygnets kyla gjort att det kan bli en förändring?
Det hoppas i alla fall alla skidåkare i Avesta med omnejd och på tisdagen gick snökanonerna för fullt i Åsbobacken och det kringliggande spåren i Dalahästens skidcenter.
Nu håller de aktiva i Avesta Alpina tummarna för att backen snart kan tas i bruk.
– Vi hoppas det och vi började köra med kanonerna på måndagskvällen. Sedan fortsatte vi i dag (läs: tisdag) och det ska fortsätta i kväll, berättar Ola Lindbäck, ordförande i Avesta Alpina.

Läs mer: Uppsving för Avesta Alpina

Och kanske kan Åsbobacken tas i bruk snart.
– Det finns en möjlighet till det även om kylan inte håller i sig så länge enligt prognosen. Men vi jobbar på att få två tredjedelar av backen åkbar, berättar Lindbäck.
Den 250 meter långa backen har varit i bruk i mer än 60 år.
– Vi har en bra ungdomsverksamhet och i vinter har vi varit och tränat på andra platser. Hittills har vi inte kunnat träna på hemmaplan, men vi ger förstås inte upp, säger Lindbäck.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA/BORLÄNGE. Många hängivna kvinnor och män som arbetar målmedvetet för att utveckla sina företag fick pris för sina insatser vid Stjärngalan på Galaxen i Borlänge.
LUDVIKA. Det gick att höra en knappnål falla. Så tyst var det i Högbergskolans aula när Filip Reineby föreläste om mobbningen som nästan tog hans liv.
Omöjligt uppdrag? Nej, inte för Abdullah Fani som i höstas öppnade Café Orkidé ett stenkast från klassiska Elsa Anderssons konditori i Norberg.