ANNONS

Snickra en altan inför hemestern

DALARNA. Medan en del svenskar fortfarande håller tummarna och hoppas på en utlandssemester har många anammat hemestern. Det gör bland annat att många passar på att uppgradera trädgården med en ny altan. Både hantverkare och producenter ser en ökad efterfrågan, och nu finns ett nytt verktyg på marknaden som hjälper dig att montera din nya träaltan.

För andra året i rad verkar det som att vi svenskar får vänta med att resa söderut och i stället njuta av den svenska sommaren. Förra året reste vi mindre än någonsin, men i stället köptes rekordmånga sommarstugor.
Hemestern har lett till att många vill fixa till sin trädgård så att den står färdig när sommaren äntligen kommer – bland annat genom att bygga en träaltan, skriver ITW Construction Products i ett pressmeddelande. Det har blivit tydligt för egenföretagaren och snickaren Klaus Jarnvig, som får mängder av förfrågningar om att bygga träaltaner.
– Det är tydligt att folk är beredda att lägga lite mer pengar på sina bostäder och trädgårdar nu. Jag har till exempel byggt träaltaner som är upp till 140 kvadratmeter stora, berättar snickaren och fortsätter:
– För många av mina kunder är det självklart att de vill göra hemmet ännu finare nu när de är hemma mer. De vet ju att de antagligen kommer att sitta hemma i trädgården och dricka rosé i år igen, och då vill de göra det med stil.

Även skruvföretaget NKT Fasteners har märkt att det byggs fler altaner, både professionella och gör-det-själv-projekt, berättar brand manager Anders Blaaberg:
– Vi har sett ett stort uppsving i försäljning av våra trallskruvar. Så vi har definitivt sett att svenskar som stannar hemma ger sig på egna byggprojekt som aldrig förr. Efterfrågan har varit mycket högre än väntat och vi räknar med att trenden håller i sig även i år. Särskilt nu när så många har köpt sommarstugor som behöver renoveras eller få en helt ny altan.

Påsken markerar starten på gör-det-själv-säsongen för utomhusprojekt, och i år introducerar NKT Fasteners en lösning till alla som ska sätta igång med den nya träaltanen inför sommaren. Företaget har nämligen färdigställt nya Deck Pro®som är ett verktyg för dold montering av trall. Verktyget kan användas av professionella såväl som hobbyhantverkare.
– Vi har tagit fram Deck Pro®för att vi under de senaste fyra–fem åren har upplevt en ökad efterfrågan på dolda altansystem, säger Anders Blaaberg och fortsätter:
– Dolda fästen ger en exklusiv look, man slipper få flisor om man går barfota, och dessutom är det långt mindre tidskrävande att montera.

Deck Pro® kan dessutom justeras från 85 till 150 millimeter och passar därför till de allra flesta brädbredder. Det nya verktyget finns redan hos bygghandlare runtom i hela landet, så våren blir lite lättare för alla som har tagit till sig hemestern och planerar att snygga till uteplatsen inför sommaren.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS