Sneda blickar nästsocknes

Det känns som om varje by, samhälle eller stad förtjänar att förtalas i lönndom.

Har hört Falubor beskriva grannstadens invånares personlighetstyp som en aning “bonnig” och att de som bor där bara gör det för att de inte fick plats i Falun.
På andra sidan gränsen beskrivs residensstadens befolkning som en aning “uppnästa” – inte riktigt så fina som de själva tror.

De mörka bilder av Idkerberget, Tuna Hästberg, Grängesberg och andra orter där rikedom förr hämtades ur orter som målas upp för en utsocknes påminner inte ens om de idyller ögat ser.

Den som möjligen har något mindre smickrande att säga om Stora Skedvi bör nog tiga tills sockengränsen passerats, har faktiskt aldrig hört en infödd säga något mindre smickrande.

Ludvika ställer höga krav på oss importer. Vi förväntas veta vad urinvånarna heter. Påfallande ofta sätts punkt i presentationer efter personens förnamn.

Det talas inte alltid sött om Säter i Hedemora och från andra sidan kommungränsen hörs heller inga hyllningar för befrämjande av god grannsämja.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Begåvade människor väljer generellt bort landsbygden.
Graffitimajoriteten har lovat att lagstifta mot användandet av mobiltelefoner i skolan.
Tusen ålänningar har bestämt sig för att bli axganer. Ordet är en kombination av landets prefix, ax, och den andra halvan är lånad från begreppet vegan.