ANNONS

Trafikverket kommer att sätta upp nya skyltar i byn Enbacka i Gustafs. Den här sitter i närheten av Enbacka skola och Gustafs kyrka.
Foto: Pär Sönnert

Snart skyltas det rätt i Enbacka

GUSTAFS/ENBACKA Trafikverket kommer att sätta upp nya skyltar i byn Enbacka i Gustafs. – Detta kommer att glädja många, framför allt de som bor och verkar i Enbacka, säger Mats Nilsson (S).

För drygt tio år sedan skrev Enbackabon Tommy Magnusson ett medborgarförslag om att de blå vägskyltarna med texten Gustafs borde bytas ut till det mer korrekta Enbacka. Nu har han fått rätt.

“Vi kommer ta bort befintlig vägvisning till Gustafs och ersätta med nya platsmärken med texten Enbacka utmed vägar i Säters kommun”, skriver Trafikverket i ett yttrande till Säters kommun.

– Säters kommun har i omgångar varit i kontakt med trafikverket i frågan och nu har det kommit positiva besked om att även Enbacka ska skyltas som de flesta andra byar i Sverige. Detta kommer att glädja många men framför allt de som bor och verkar i Enbacka, säger Säters kommunalråd Mats Nilsson (S).

Skyltbytet kommer att ske under 2020.
Däremot fick inte kommunen gehör om sitt förslag att även byta ut skyltarna i Stora Skedvi till skyltar med namnet Skedvi kyrkby. “Vi har inhämtat Lantmäteriets yttrande och där framgår det att Skedvi Kyrkby inte är det fastslagna ortsnamnet på platsen och således är felaktigt att vägvisa till. I samma yttrande framgår det att Enbacka är helt korrekt att vägvisa till då området ”Gustafs Kyrkby” sedan 2018 ingår i Enbacka och Mora”, skriver Trafikverket.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 11, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS