ANNONS

”Smash!” Här ska det byggas två padelbanor och vi befinner oss på Avesta Golfklubb. På bilden visar ordförande Johan Eriksson hur det kanske kommer se ut.
Foto: Niclas Bergvall

Snart kan du spela padel vid golfbanan i Avesta

AVESTA Nu ska det spelas padel vid Avestas golfbana. I maj hoppas klubben att de två utomhusbanorna kan stå klara. – Det är flera golfklubbar som byggt padelbanor och de jag pratat med säger att det bara är positivt, säger klubbens ordförande Johan Eriksson.

Det är 58 år sedan som Avesta Golfklubb bildades. I maj i år kommer det inte enbart att spelas golf på området – då ska två padelbanor stå klara utomhus.
– Vi vill helt enkelt locka fler hit och spelar de padel kanske de blir sugna på golf också, säger Johan Eriksson, ordförande i golfklubben.
Vi träffas vid banan över en kaffe och det råder ett lugn. Inte så konstigt, det är fortfarande vinter och banan har ännu inte öppnat.
– Vi får se när det blir, kanske inte lika tidigt som i fjol, då var det i början av april. Det beror förstås på vädret, säger Johan.

Men det här ska handla om padel – sporten som växer lavinartat i Sverige.
Och det finns fortfarande marknad för fler anläggningar. Så också i Avesta.
Flera projekt är på gång och Avesta GK hakar på.
– Styrelsen vill utveckla området och då passar padelbanor bra, säger Johan Eriksson.
Sporten kom till Avesta när Avesta Padelcenter öppnade i september 2018. Den snart 53-årige Johan Eriksson, som varit elitspelare i tennis, fastnade tidigt för padel och har spelat en hel del.
– Jag kom faktiskt i kontakt med padel för 20 år sedan när jag spelade tennis i Berlin. Då var det en spelare som hade ett padelracket med sig och jag funderade ”vad är det där?”.

Men du testade aldrig?
– Nej, och jag fick nog aldrig reda på vad det var (ha ha).
Men nu vet Johan vad padel är och han förstår att efterfrågan på utomhusbanor finns i Avesta.
– Det är ett företaget Gotham Padel som kommer att bygga och driva banorna. Vi kommer att att sköta underhållet och få en liten inkomst och på sikt kommer vi att ta över driften av banorna. Vi har också tillgång till racketar i golfshopen.
Att bygga padelbanor intill en golfbana är inte alls ovanligt.
– Det är flera klubbar som gjort det och jag har pratat med några och alla säger att det bara är positivt, berättar Johan.

De två banorna ska byggas intill restaurangen där det i dag ligger ett övningsområde.
– Vi har planer på att flytta övningsområdet till en annan plats. Det är kanske inte heller så roligt att stå och träna intill parkeringen och restaurangen.
Avesta GK vill helt enkelt locka fler till golfbanan. Spelar man padel kanske man blir sugen på golf – och givetvis tvärtom.
– Vi vill att fler ska hitta dit. Fördelen för oss är att vår bana ligger centralt i Avesta. Det är lätt att ta sig hit.
När kommer padelbanorna stå klara?
– Vi hoppas att det ska vara klart i maj, säger Johan Eriksson.

Just nu ser det ut så här på platsen där padelbanorna ska byggas. Foto: Niclas Bergvall
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS