ANNONS

I fjol deltog 700 personer i friskvårdsarrangemanget HITTAUT. I år hoppas arrangörerna att den siffran ska överträffas.
Foto: Pressbild

Snart inleds årets upplaga av HITTAUT

HEDEMORA Den 1 maj startas HITTAUT i Hedemora kommun. Syftet är att kommuninvånarna ska bege sig ut och upptäcka kommunen.  Arrangörerna hoppas på att fjolårets 700 deltagare ska överträffas

Motions- och friskvårdsarrangemanget HITTAUT lockade 700 deltagare i Hedemora kommun under fjolåret. Nu är det dags för årets upplaga, som startar den 1 maj. I år har det utvidgats och samtliga hushåll i kommunen erhåller ett gratismaterial för att delta i motionsformen.

– Vi hoppas att många ska ta chansen att hitta ut i närmiljön och samtidigt se möjligheten till rolig motion och inspirerande naturupplevelser, säger IFK Hedemoras Erik Almséus som är en av de huvudansvariga för arrangemanget, i ett pressmeddelande.

Han tillägger att HITTAUT, som pågår under tiden 1 maj – 30 september, infaller lämpligt under den pågående coronapandemin eftersom aktiviteten kan genomföras enskilt, familjevis eller i mindre grupp.

“Vår förhoppning är att fjolårets deltagarantal på 700 ska överskridas, särskilt med tanke på att det kommer att finnas betydligt fler besökspunkter (så kallade checkpoints), förutom i och runt Hedemora stad, även kring Långshyttan, Vikmanshyttan och Garpenberg. Totalt kommer cirka 180 olika checkpoints att markas ut”, hälsar arrangörerna.

Kartorna som används kommer att delas ut i brevlådorna till samtliga hushåll i kommunen under sista veckan i april. Det delas även ut instruktioner om hur det hela går till, bland annat hur man kan använda en app i sin smartphone för att läsa kartan och registrera besök vid checkpoints.

Arrangörerna av HITTAUT är IFK Hedemora orienteringsklubb i samarbete med Långshyttans AIK orienteringsklubb. Arrangemanget stöds av Södra Dalarnas Sparbank, men även Hedemora kommun och ett flertal företag, både små och stora, är med och möjliggör att allmänhet och skolor kan delta kostnadsfritt.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 18, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS