ANNONS

Inom kort sker byggstarten för Paradisskolan i Borlänge. Planerad invigning är hösten 2021. Illustration: Comarc Arkitekter .
Foto: Illustration: Comarc Arkitekter .

Snart byggstart för ny skola och idrottshall

BORLÄNGE. Borlänge kommun har tecknat kontrakt med byggföretag att uppföra den nya Paradisskolan.

AF Gruppens dotterbolag HMB Construction AB har tecknat avtal med Borlänge kommun och Hemsö Fastighets AB om att uppföra den nya Paradisskolan med förskola, grundskola och idrottshall. Kontraktssumman uppgår till cirka 191 miljoner kronor exklusive moms.
Paradisskolan beräknas öppna höstterminen 2021 i stadsdelen Tjärna. Skolan ska härberera 500 barn i förskola och grundskola till och med årskurs fem. Utöver skolan byggs en idrottshall. Totalytan är cirka 10 000 kvadratmeter.
Skolan byggs enligt konceptet “Skolan mitt i byn” som innebär att lokalerna ska bli en mötesplats för alla åldrar och olika intressen i närområdet, även utanför skoltid.
– Vi är glada över förtroendet att få bygga Paradisskolan och bidra till att utveckla Borlänge med en ny plats där människor kan mötas, säger Bård Frydenlund, koncerndirektör för Sverige i AF Gruppen.
Arbetet med Paradisskolan påbörjas före årsskiftet. Utförandeentreprenaden genomförs i nära samarbete med Hemsö Fastighets AB, som genom sitt dotterbolag Hemsö Skolfastigheter AB övertar byggherrerollen från Borlänge kommun efter kontraktstecknandet. De färdigställda lokalerna ska hyras av Borlänge kommun.
– HMB:s allra första projekt var en skola i grannkommunen Falun. Sedan dess har vi byggt ett stort antal skolor så den här typen av projekt passar oss bra, säger Krister Karlsson, vd i HMB Construction.
HMB Construction är ett av sju dotterbolag i AF Gruppen Sverige. HMB bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland och Gästrikland.

Text och bild Veronica Rigtorp

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS