Snabbfotad folkfest på Karnevalsloppet

Drygt 700 knattar, upp till nio år, kom till start i det 33:e Karnevalsloppet. Närmast kameran Loui Thorén (1647), Hugo Malta (1067) och Agust Andersson (1066). Bakom de tre syns bland många andra Aida Söderberg (1200), Wilhelm Henriksson (1394), Albin Henriksson (1100), Simon Flink (1641), Nils Söderqvist (1690) och Aishah Shirzai (1165).
Foto: Kenneth Johansson
AVESTA. Totalt deltog närmare 1 400 snabbfotade atleter och motionärer i 33:e upplagan av Karnevalsloppet. Det behagliga vädret bidrog till trevlig stämning runt det klassiska stadsloppet.

Att Karnevalsloppet är en folkfest råder det inga tvivel om, då loppet fortsätter att locka många knattar, ungdomar, motionärer och åskådare.
– Det här loppet står sig otroligt bra. Sammantaget var det väldigt nära 1 400 deltagare i år. Det är bra, men lite mindre än de senaste åren.
– Vi brukar dock tappa några när loppet är i samband med en långhelg, säger Thomas Nyberg, Avesta OK.

I år sprang strax över 700 knattar – en imponerande siffra. som inte når ända fram till fjolårets rekord på 728.
– Vi har fått mycket beröm, mer än vanligt, för att allt gått bra. Sedan gör vädret också sitt, alla blir gladare och det blir bra stämning.
En nyhet i för år är att längsta sträckan mäter 5 kilometer, tidigare har det varit 8 kilometer och i fjol testades även milen.
– Det blev mycket bekvämare nu och inte så rörigt med varvning. Det känns som att det nog kommer få vara så här nu, men vi har ännu inte gjort utvärderingen, säger Thomas Nyberg.

Snabbast var Johannes Hases, Falu IK, som sprang på 15:49. Av de lokala herrlöparna var Ronny Wedin, Team Pumpen, bäst med sin sjundeplats på tiden 17:10.
I damklassen segrade Fanny Lövgren, Borlänge, på 18:39 och tvåan Jennifer Andersson, Dalaportens OL, var 39 sekunder bakom.
Ungdomsloppen (2 kilometer) för pojkar och flickor vanns av Ozzy Nylander, Horndals IF, respektive Paulina Haglund, Hedemora.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 24 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

"Vi vuxna sätter press på våra barn och ungdomar. Våra normer är att det är viktigast att vinna." Annonsbladets Niclas Bergvall skriver om ett ämne som följt honom i många år.
Fotbollen ska vara en lek - något som Krylbo IF:s ledare har stort fokus på när de allra yngsta kliver in i fotbollens värld. – Det kom 22 på vår första träningen, säger Andreas Andersson.
I dag för 35 år sedan omkom 39 personer på Heyselstadion. Det i samband med Europacupfinalen mellan Liverpool och Juventus. "En svart dag för fotbollen" skriver Annonsbladets Niclas Bergvall