ANNONS

Diplom och studsbollar till Skräddarbackens lever i klass 4B, för ett fantastiskt bra miljöarbete.
Foto: Veronica Rigtorp

Snabb insats av klimatsmarta elever

BORLÄNGE. Skräddarbackskolans klass 4B räddade planeten jorden på rekordtid och fick pris för sitt miljöarbete.

Eleverna har varit planetskötare på 2047 Science Center och löst de globala målen för hållbar utveckling på rekordtid och fick därför besök av forskaren Eva von Becker, (Lena Lagestam) som delade ut pris till alla i klassen, som bestod av studsbollar med ett jordklot inuti.
Eleverna i klass 4B har medverkat i skolprogrammet Planetskötare, på 2047 Science Center., där målet är att eleverna ska se möjligheter och utveckla en positiv framtidstro med utgångspunkt i de Globala målen för hållbar utveckling, det blir viktigt när det är på riktigt.

Planetskötarna/eleverna kommer till 2047 Science Center och löser spännande utmaningar och uppdrag kring de Globala målen för hållbar utveckling.
Världen är i obalans, och för att nämna några bekymmersamma faktum finns människor som lever i extrem fattigdom, krig, ojämlikhet, orättvisor och en klimatkris som kan sätta hela jorden i obalans om inget görs.

Scenariot för eleverna utgår från forskaren Eva von Becke, som påstår sig ha funnit lösningen för de 17 globala målen för hållbar utveckling. Därmed finns det ett hopp om att förverkliga agenda 2030. Men efter åratal av att folk vägrat lyssna på henne har hon givit upp och försvunnit spårlöst. Hon har låst in sin forskning i sitt laboratorium och för att komma in krävs en kod. Eleverna måste lösa koden. Eva von Becke har lämnat ledtrådar och olika pussel kopplade till naturvetenskap, teknik och de Globala målen för att leda eleverna till rätt kod. Planetskötare/elever hittar till sist lösningen och den klass som gjorde det fortast var klass 4B, som räddade jorden redan 2028.
– Ni räddade världen på rekordtid och var klara med räddningsarbetet redan 2028, långt före det utsatta målet för världen, berömmer Eva von Becke.

Av de sjutton globala målen, jobbade klassen med de fyra; Hållbar energiförsörjning för alla, hållbarhet i städer och samhällen, hållbar konsumtion och produktion samt Hav och marina resurser.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 22 2109.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS