ANNONS

Betallösningen SMS Park är ej längre tillgänglig i Falun. Falu P framhåller i stället bland annat egna Faluappen som uppges skapad i Falun och specifikt utformad för parkering i 023-området.
Foto: Sonny Jonasson

SMS Park upphör i Falun

FALUN. Falu P AB meddelar att SMS Park ej längre är i funktion. Anledningen är att SMS Park köpts upp av EasyPark och inom kort sägs försvinna från marknaden.

Betallösningen SMS Park upphörde alltså per den 27 april i Falun.
Förutom betalautomater för mynt alternativt kort upplyser nu Falu P om två appar för parkeringsändamålet.
Först ut är den sedan tidigare befintliga Faluappen, som är Faluns egna lokalproducerade app. Falu P äger denna och framhåller att man via denna betalar endast för den tid man parkerar och att inga extra avgifter tillkommer. Därtill är appens utvecklare hemmahörande i Falun och den utformas efter behov knutna till just Falun.

Man omnämner också EasyPark, som har flest användare i Sverige och även är aktiva i andra länder. Denna app innehåller flertalet olika betalvarianter samt en meny för hur man önskar utföra sina betalningar.
Vid användande av EasyParks app tillkommer avgifter, kungör Falu P i ett för sammanhanget författat pressmeddelande.
Avslutningsvis lyfter man webbplatsen falup.se som informativ gällande betalsätt som går att använda inom Falu P AB:s bestånd.

 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS