ANNONS

Beslut om besöksförbud på vårdavdelningar vid länets sjukhus fattades den 11 mars. Och förbudet gäller fortfarande, meddelar Region Dalarna.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Smittskyddsläkare betonar rådande besöksförbud: “Måste göra allt vi kan”

DALARNA Beslut om besöksförbud på vårdavdelningar vid länets sjukhus fattades den 11 mars. Och det gäller fortfarande, meddelar Region Dalarnas smittskyddsexpertis.

I senvintras, då coronapandemin slog till, fastslogs att besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på länets sjukhus gäller.

Ett dekret som alltjämt råder, då man från regionens håll framhåller vikten av med alla medel möjliga hindra smittan från att hamna i sjukhusens direkta förehavanden.
– Vi måste göra allt vi kan för att stoppa smittan från att komma in i våra verksamheter och det innebär tyvärr att man inte kan hälsa på den som är inlagd på sjukhus för vård, säger smittskyddsläkaren Anders Lindblom i en kungörelse från Region Dalarna.

Regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) fattade den 11 mars utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer beslut om att införa besöksförbud på Region Dalarnas vårdavdelningar. Vilket alltså gäller också fortsättningsvis.
Undantag uppges kunna göras för närstående till kritiskt sjuka patienter om besökare inte har luftvägssymtom. I dessa fall ska man rådgöra med respektive avdelning.

Anders Lindblom vidareutvecklar:
– Vi vill påminna om besöksförbudet eftersom vi tagit bort den tidigare rekommendationen om besöksrestriktioner på länets särskilda boenden. Detta innebär tyvärr att man inte kan besöka nära och kära som är inlagda på sjukhus för vård.

Den som har en bokad tid inom vården berörs enligt uppgift ej av besöksförbudet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS