ANNONS

På scenen får Peter Östlund och Thomas Björnhager rensa skallen från vardagens funderingar. Två buspojkar som det är omöjligt att veta om de skojar eller är allvarsamma. Foto: Veronica Rigtorp
Foto: Veronica Rigtorp

Smedjebacksprofiler förstärker Björborevyn

SMEDJEBACKEN. Thomas Björnhager och Peter Östlund är vana att stå på scenen, men inte på revyscenen.

Nu förstärker dom Björborevyn, något båda ser fram emot med skräckblandad förtjusning.

Det är mycket texter som ska sitta, och många sånger. De är ju vana att läsa manus. Men det här är nått nytt för båda.
– Fast vi har spelat De fyra årstiderna här i Smedjebacken förra året, och det var ju som revy, inflikar Thomas och tittar på Peter för att få medhåll.
Dom två är så samspelta och de nästan avslutar varandras meningar. Rörande överrens om allt.
De är också efterfrågade i scensammanhang. Både som soloartister och tillsammans i olika musikaliska sammanhang.
Båda är uppvuxna i Smedjebacken och har känt varandra sedan barnsben. Till vardags har de “vanliga jobb”, Peter Östlund som automationsingenjör på De Tech och Thomas Björnhager som elnätschef på Smedjebacken Energi Nät AB.
Musiken och dragningen till scenen förenar dem. Både Thomas och Peter har sjungit i Smedjebackens manskör.
– Peter har ett coverband “Fire in the basement”, där är han cool, det är jag avundsjuk på, säger Thomas. Och det är omöjligt att utläsa om han skojar eller är allvarlig.
Med de här två killarna framför sig är det inte lätt att veta vad som är vad, av det som sägs, för glimten i ögat och humorn lurar i varje mening.
Plötsligt säger den ena något och den andra hänger på.
Så kan det också vara på scenen, ifall de tappar bort sig i manus, då gäller det att fånga upp och komma vidare. Men sällan ser publiken det som händer, bara folket på scenen vet vad som pågår.
– Att stå på scenen är som ett gift, ett positivt gift, säger Thomas.
De lägger ner enormt med timmar på sin hobby. Det gäller att ha en förstående familj, vilket de två har.
– Det är en billig hobby i pengar, som kostar mycket i tid, konstaterar Peter och Thomas fyller i med: Men det ger så mycket tillbaka.
De är med i musikaler och andra sångsammanhang, så som i Grabbarna på Bruket som spelas i Borlänge under sommartid, och nu senast i Borlänge musikteaters Do you remember.
Björnhager och Östlund kan både sjunga och agera, samt har en gedigen erfarenhet av scenframträdande. Något Björborevyn letade efter.
– Vi tycker det är jätteroligt att vi fått med Thomas Björnhager och Peter Östlund i ensemblen, säger Hans Erik Bergman, Björborevyn.
Årets föreställning Kullagret, anger att det blir en massa kul som revyn har på lager. En nummerrevy med allt från smått lokalt till Thrump och grabbarna.
Regissör för i år är Monika Jansson och Eva Erkers.
Förutom Thomas Björnhager och Peter Östlund, är trummisen Tomas Hellkvist nya för i år.
Den 11 januari är det premiär, tolv föreställningar utöver premiären blir det, men innan dess behöver revygänget träffas ytterligare tjugofem gånger.

Text och bild Veronica Rigtorp

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS