ANNONS

Smedjebacken till tvåan

SMEDJEBACKEN. Onsdagens seger med 6-3 (1-0, 4-1, 1-2) mot Hofors innebär att Smedjebacken spelar ishockey i tvåan nästa säsong.

Kval har varit kvalfyllt i Smedjebacken under de senaste åren. Fyra gånger har laget snubblat på sargkanten. Säsongen 2013-2014 ramlade SHC ur tvåan efter att ha kommit sist i kvalet.
Under de tre följande säsongerna tog ambitionen att klättra i seriesystemet slut i kvalserien.

Igår blev det femte gången gillt då seger mot Hofors inför drygt 400 vittnen i hemmahallen innebar seger i kvalserien och att Smedjebacken nästa säsong kan servera ishockey på en högre nivå.
– Det känns jättebra. Hela SHC har satsat hårt för att ta steget till tvåan. Spelarna är ambitiösa och har tränat hårt för att nå det mål föreningen satt upp, berömmer tränaren Peter Strand.

Han förutspår en ljus framtid för ishockeyn i Smedjebacken.
– Det finns en bredd i spelartruppen och många unga spelare som är på väg uppåt. U16-laget tog steget upp till elit och bland juniorerna har flera spelare redan denna säsong visat att de är redo att ta steget upp till seniornivå, säger Peter Strand.

Hans egen framtid som ishockeytränare är ännu inte utstakad.
– Mitt kontrakt går ut nu och vi har ännu inte satt oss ned och talat om framtiden. Både jag och föreningen vill först analysera den säsong som just tagit slut innan vi bestämmer oss.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS