Smedjebacken HC värvar tungt

SMEDJEBACKEN Välmeriterade ishockeyprofilen Jens Bergenström är klar för spel i Smedjebacken HC. Den före detta Leksandsspelaren ansluter SHC i klubbens jakt på avancemang till division 2.

Jens Bergenström är både slitvarg och poängplockare i samma ishockeyformat.

Den 37-årige forwarden erhöll mer eller mindre hjältestatus under sina insatser i Leksandströjan. Han lade skridskorna på hyllan för ett par år sedan, men har därefter ändå gjort ett par mycket lyckade inhopp i Ludvika HF Lightning och levererat poäng.

Nu har lokalrivalen Smedjebacken HC fått Bergenströms signatur på ett så kallat tryout-kontrakt inför slutkampen om uppflyttning till tvåan. SHC delar för närvarande ledningen i trean Dalarna med Orsa IK.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Falun utgör hemmaplan för ett nystartat fotbollsläger på Kopparvallen i juli. Som arrangör hittas friska fotbollsformationen Mono Loco Generation.
"Det ringde på dörren på Parkvägen 3 i Kumla. Två gånger. Jag öppnade eftersom ingen annan verkade ha lust." Annonsbladets Niclas Bergvall tar i dag oss tillbaka till mitten av 70-talet.
Klubben har funnits i många år, men i fjol var det få som valde att spela i Sveaparken. Nu vill Hedemora TK att fler söker sig tillbaka till ”gentlemannasporten”.