ANNONS

Inspirationskampanj för Smedjebacksborna ska ge tips på utflyktsmål i kommunen. Först ut var Fredrik Rönning genom att visa Stollbergsgruvan som han tycker har en fantastisk utsikt och en häftig gruvmiljö. David Wallman håller i det praktiska kring kampanjen.
Foto: Veronica Rigtorp

Smedjebacken efterlyser allmänhetens bästa tips

Smedjebackens kommun har lanserat en kampanj i sociala kanaler i syfte att inspirera kommuninvånarna att upptäcka kommunens fantastiska natur nu när pandemin sätter stopp för mycket.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Rönning, tillika initiativtagare till kampanjen, var först ut med tips om fantastiska ställen i kommunen och visade Stollbergs gruva.
– Det är fantastisk utsikt, här ser du vindkraftverken i Smedjebacken och ABB i Ludvika. Det är en häftig gruvmiljö väl värd att besöka, berättar kommunalrådet Fredrik Rönning entusiastiskt, trots det gråmulna och blåsiga vädret.
Han fortsätter:
– Vi vill uppmana kommuninvånarna att dela med sig av sina bästa friluftstips.
– Förbud och begränsningslistan växer och växer, då måste man vända på det och göra något positivt, säger David Wallman, kommunens kommunikatör, som sköter det praktiska runt kampanjen.

Han uppmuntrar nu kommuninvånarna att skicka in tips via sociala medier eller via mail. Dessa tips tas om hand kontinuerligt och postas i sociala kanaler.
I mitten av december väljs tio fiffiga bidrag ut som belönas med presentkort om 400 kronor som kan användas i den lokala handeln.
– Vi är anslutna till naturkartan och där kan man med fördel även registrera tips på besöksmål i kommunen, tillägger David Wallman.
I kommunen finns enorma möjligheter till fritidsaktiviteter och nu vill man att fler ska dela med sig av sina smultronställen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS