ANNONS

Masarna.
Foto: Annonsbladet

Smederna blir den första uppgiften för Masarna

För snart tre månader sedan fixade Masarna SM-guld. Nu står det klart att stora delar av fjolårets lag kommer att lämna klubben.

När Masarna i oktober säkrade SM-guldet mot Indianerna på bortaplan var det ett lag bestående av rutin och ungdomlig entusiasm.
Men sedan dess har en efter en lämnat klubben.
Bland annat är det klart att Antonio Lindbäck slutar.
Lämnar klubben gör även Kim Nilsson. Han kom till Masarna 2016 och den gångna säsongen var hans körning en stor bidragande faktor till att klubben gick hela vägen.
Ny klubbadress för 30-årige Nilsson blir Rospiggarna som han körde för 2011-2015.
– Det ska bli jättekul att representera Rospiggarna igen. Jag har många goda minnen från mina tidigare år i klubben så jag ser fram emot att komma tillbaka, säger han till klubbens hemsida.

På plussidan finns 25-årige polacken Marcin Nowak. Den gångna säsongen körde han för Lodz i den polska förstaligan. Dessutom gjorde han två matcher för Vetlanda.
– Marcin presterade bra i de två matcher han kom in i Vetlanda och det verkar som han trivs på svenska banorna. Han är en kompetent förare och vi tror och hoppas att han kommer trivas och utvecklas ytterligare hos oss, skriver Masarna på sin hemsida.
Klar är även Martin Smolinski, som våren 2020 skadade sig rejält och inte kunde köra något för Masarna under guldåret.
– Han är en oerhört seriös förare som inte bara bryr sig om sig själv utan alla runt honom också. En viktig förare för oss, både på plan och i depån, säger lagledare Andreas Sundin.

Återvänder till moderklubben gör Emil Millberg, som de senaste åren kört för Rospiggarna.
– Det är kul att Emil väljer att komma hem till Masarna igen. Vi hoppas att han ska få ytterligare ett lyft i karriären, säger Andreas Sundin, lagledare.
Övriga klara är Philip Hellström Bängs, David Bellego och Alexander Liljekvist.
Premiären i elitserien sker redan den 4 maj, då på hemmaplan mot Smederna (som gör comeback), och en vecka senare väntar Dackarna på bortaplan.

Första matcherna
Omgång 1.

4 maj: Indianerna–Lejonen
4 maj: Masarna–Smederna
4 maj: Dackarna–Västervik
6 maj: Vetlanda–Rospiggarna

Omgång 2.
11 maj: Smederna–Lejonen
11 maj: Dackarna–Masarna
11 maj: Piraterna–Vetlanda
13 maj: Rospiggarna–Indianerna

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS