ANNONS

By Slånkvicku brukar bland annat innehålla traktorrace. Sommarens vecka är dock inställd. Bilden togs vid By Slånkvicku 2018.
Foto: Arkiv

Slånkvicku ställer in – jubileet skjuts upp

BY Sommarens upplaga av By Slånkvicku ställs in. – Region Dalarnas smittskyddsläkare har avrått oss från att arrangera veckan, säger Ulf Berg.

Besked om inställda arrangemang har haglat under våren. Nu står det även klart att By Slånkvicku, i Avesta kommun, ställs in. Natur- och kulturveckans styrgrupp har beslutat att inte arrangera något evenemang i år. Anledningen är den situationen som råder med spridningen av coronaviruset.

– Med anledning av att vi ännu inte sett någon avmattning och att vi idag inte kan bedöma om restriktioner fortfarande finns kvar så har styrgruppen i dag beslutat att ställa in 2020 års Slånkvicku, säger styrgruppens ordförande Ulf Berg i ett pressmeddelande.

By Slånkvicku har hållits årligen sedan år 2000 och skulle således ha firat sitt 20-årsjubileum i år. De senaste åren har veckan lockat omkring 30 000 besökare till By med omnejd.

– Jag hade i fredags (läs förra fredagen) en dialog med Region Dalarnas smittskyddsläkare Anders Lindblom som avrådde oss att arrangera veckan, säger Ulf Berg.

Styrgruppen skriver vidare i pressmeddelandet att By Slånkvicku “bygger på bygdens engagemang. Föreningar, organisationer och företag har alla år gått samman varje sommar och bjudit på aktiviteter allt ifrån marknader och konserter till naturupplevelser och traktorrace”.

I sommar blir det dock inget av detta. Däremot hoppas styrgruppen att veckans 20-årsjubileum kan firas nästa år i stället. Framöver uppmanar även styrgruppen alla att se till att hålla avstånd och att tvätta händerna ofta.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 19, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS