Skruvade dansnummer i Horndalsrevy

Kerstin Eriksson provar kläder i sång- och dansnumret Andrahandslyx flankerad av Kerstin Bohlin och Martin Ahlvin.
Foto: Tommie Hildman
HEDEMORA/HORNDAL. – Det kommer att bli lite mer skruvat. Det lovar Carina Wartin Lidholm om dansnumren i årets upplaga av Horndalsrevyn. Hon har i år haft ansvaret för koreografin.

Nu har nedräkningen startat. När detta läses så återstår lite drygt en vecka till att ridån går upp. Horndalsrevyn har som sedvanligt premiären förlagd till nyårsafton. En som i högsta grad är involverad i årets uppsättning är Hedemorabon och dansläraren Carina Wartin Lidholm.

Hon svarar för mycket av koreografin av dansnumren, det vill säga att få ensemblen att ta rätt steg och göra rätt rörelser och det helst i takt med musiken. En utmaning i sig då det handlar om amatörer som dedicerar sin fritid till att lära sig allt från repliker till sånger och danssteg.

Att det är en ensemble där alla inte är vana dansare har gjort att Carina fått arbetat på ett annorlunda sätt, det handlar om att skala ned, sänka tempot i rörelserna och förenkla.
– Grunden är lagd, säger Carina Wartin Lidholm.
Carina berättar att hon fick en förfrågan när hon i somras satt på flyget på väg hem från Australien. Efter lite betänketid svarade hon ja.

I augusti inleddes arbete med att dra upp de första riktlinjerna, för att under november intensifiera arbetet. Hemma i köket har Carina lagt ned tid på att planera och rita upp de olika dansnumren för att sedan föra över sina idéer till ensemblen.

– Det blir lite mer skruvat, säger hon med ett skratt som svar på frågan hur publiken kommer att märka av att hon svarat för koreografin.
Speciellt i ett nummer blir det tydligt och det är med Martin Alvin, Tomas Ström och Jonas Bivelöv som jägare och där Carina haft ambitionen att få in lite balett.
– Det blir jaktlaget goes Svansjön, skrattar Carina.

Hon har svarat för koreografin en gång tidigare och det var nyårsrevyn 1996/97. Då var det Bobbo Eriksson som svarade för regin, i år är det Martin Alvin som har det ansvaret.
En del av de som var med då är med även nu, bland andra Kerstin Eriksson och Kerstin Bohlin.

Namnet på årets revy är Hoorndal.kom och är en travestering på Google och deras eventuella etablering, och det är något som färgat årets revy.

När ridån går ned 16 februari har inte mindre än 21 föreställningar avverkats.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA Det finns mycket att se fram emot under vintern och våren på Avesta bibliotek. Ja, det finns något för alla åldrar och intressen. – Vi vill ha ett brett program på biblioteket som pas
NORBERG Den snöfattiga vintern innebär att den stora skidhelgen i Norberg ställs in för elfte gången. Beskedet kom på fredagseftermiddagen.
AVESTA Plums! Nya rekordsiffror på Metropoolen i Avesta. Då hyllar kommunalrådet Lars Isacsson personalen. - Mycket bra jobbat.