ANNONS

Sportys Lekland har lagt ned. Nu råder tystnad i den 1 100 kvadratmeter stora byggnaden. “Om vi haft ett bättre hyresläge kanske det sett annorlunda ut”, säger Peter Svensk, sedan 2016 ägare till varumärket Sportys Lekland.
Foto: Sonny Jonasson

Skratten har tystnat i stojstaben

FALUN Leken är över. Åtminstone på Bataljonsvägen 6. Sportys Lekland lades ned vid höstens inträde.

Sedan 2011 har regementsområdet ståtat med en voluminös stojcentral vid namn Sportys Lekland.
Bollsport, cykelhörna, hoppborg, arkadhall, cafeteria och inte minst den stora mittpjäsen i form av ett äventyrsslott med rutschkanor, tunnlar och färgglada buslandskap har fullgjort sina uppdrag som glädjespridare. Här har många tusentals småknoddar och unga låtit adrenalinet flöda och luften har vibrerat av den oefterhärmliga grannlåt som är skrattande barn.
Nu råder tystnad i den cirka 1 100 kvadratmeter stora byggnaden.

– Hyran var alldeles för hög, om vi haft ett bättre hyresläge kanske det sett annorlunda ut, säger Peter Svensk, sedan 2016 ägare till varumärket Sportys Lekland.
– I kombination med viss konkurrens från andra lekland samt det faktum att huset är K-märkt och därav ej utbyggbart inom leklandets ramar, innebar det att det gick som det gick, utvecklar han.

Söndag den 2 september var sagan all. Två veckor senare bjöd man in till en leklandsloppis där delar av rekvisitan fanns till försäljning.
– Vi sålde en del mindre attiraljer, som cyklar och dylikt, och planen är att all utrustning och inredning ska säljas av, berättar Peter Svensk.
Fastigheten, som historiskt sett var militärens gamla exercishus, ägs i dag av fastighetsaktören Hemfosa.

Peter Svensk å sin sida tror sig åtminstone för tillfället vara färdig med leklandsverksamheten.
– Ja, jag har för närvarande inga planer på en fortsättning, säger han.
Han känner emellertid för de som trist nog blev de verkliga förlorarna när Sportys lät svanesången ljuda över regementet med omnejd – barnen.
– Det känns väldigt tråkigt att det inte kommer att finnas något lekland för barnfamiljerna här i Falun.
– Det har varit jättekul att se alla glada ungar härja runt. Det har varit en trivsam nivå på Sportys och inte alltför kaotiskt. Jag tror att det har varit väldigt uppskattat, avslutar Peter Svensk.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 45 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS