ANNONS

Tommy Hvenström och Anna-Lena Kjellander i en scen, där åldern spelar roll.
Foto: Veronica Rigtorp

Skratt med bubbel med Borlängerevyn

BORLÄNGE. Jaha då har Borlänge revyngjort det igen. Med årets nyårsrevy “Bubbel och bottennapp” får de publiken att skratta och under två timmar bevittna årets fyndigheter.

Som vanligt med en och annan känga åt politiker och annat etablissemang.
Sven Sundin inleder med att lära publiken applådera, men det hade han inte behövt. För den fullsatta salongen ger de olika numren rejält med uppskattning. Mest låter det i salongen när baletten har gjort sina framföranden. De är ett bra och samspelt gäng ungdomar som visar var “skåpet ska stå” när det gäller dans, både mer traditionell dans, men också modern. En eloge till koreograf Vanessa Karlsdotter Lindblom. Årets balett består av Tilda Forslund, Thea Back, Amelia Hjelm och Max Pihkakkoski.
Utan att avslöja för mycket kan vi väl berätta att Brage, fotbollslaget alltså, har en betydande roll i årets revy. Var det månde tro, den spirande förhoppningen om allsvenskt spel, som lockat till detta?
– Vi gjorde tre olika texter, eftersom beslutet dröjde. Så kom det beslut och vi fick repetera in en ny version, berättar Sven Sundin.
Årets nummer handlar bland annat om klimatångest, återvinning, köttskam och annat som varit aktuellt under året som gått, både lokalt, nationellt och internationellt.
I ensemblen ses Anna-Lena Kjellander, Hans Westlund, Kicki Arnberg, Sven Sundin, Tommy Andersson och Ullis Andersson. Dessutom tittar en och annan scenarbetare in i en del nummer, som Tommy Hvenström som ses dansa på ålderns höst. Men även Niclas Nilsson och Andreas Hedbom uppträder i en hel del nummer.
Inte att förglömma är revyns egna liveband med Mats Öjefeldt, Staffan Wiklander, Michael Winroth och Björn Sima.
När nu det första framträdandet är avklarat är det bara att ösa på till mitten av februari, då årets revy tackar för i år.
Men vänta, vi får inte glömma revyns härliga “gamla” damer, som alltid ger publikens skrattmuskler ett extra träningspass. De ger oss också äkta borlängemål, med exempelvis ” dom löva och löva dom då politikäna”.
Och med detta säger vi helt enkelt att det är bitvis så kul att man nästan “svimä”.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Borlänge/Gagnef vecka 2

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS