ANNONS

Flera ungdomar från Långshyttan deltog när flera idrottsföreningar städade bort 13 ton skräp från naturen. Pengarna som samlades in ska läggas på en fotbollscup till sommaren.
Foto: Privat

Skräpplockningen ska leda till fotbollscup

LÅNGSHYTTAN. Flera ungdomar från Långshyttan deltog när flera idrottsföreningar städade bort 13 ton skräp från naturen.

Pengarna som samlades in ska läggas på en fotbollscup till sommaren. Under året har idrottsungdomar från 70 föreningen från hela landet plockat sammanlagt 13 ton skräp från naturen. Deltagarna belönas med att få dela på 527 000 kronor för sin insats.
2019 var första året som projektet “Klara, färdiga, städa!” hölls. Detta är ett samarbete mellan Städa Sveriges och ICA Stiftelsen. Städningen skedde under några veckor i juni respektive september-oktober och de deltagande idrottsföreningar har städat i sin närmiljö. Hela 905 gula säckar har fyllts med skräp, vilket motsvarar drygt 13 ton.
– Alla inblandade har stått för en konkret och verkligt värdefull miljösats. Extra roligt är att vi genom detta samarbete har kunnat aktivera många föreningar på orter där vi tidigare inte har städat, säger Josefin Warg, projektledare på Städa Sverige, i ett pressmeddelande.
I Långshyttan utfördes städningen bland annat av Långshyttans AIK Fotbollklubbs ungdomslag i samarbete med ICA Mathyttan. Långshyttans AIK plockade totalt tolv säckar med skräp runt sjön Tvillingen och i Långshyttan. Bland annat hittades plast, cigarettfimpar, snuspåsar och vanligt pappersskräp samt en halv säck med glas, krossat och i flaskor och burkar.
– Det här är ett bra sätt att få ungdomarna att reflektera över hur mycket skräp som hamnar fel ute i vår natur. De var verkligen engagerade och tog sin uppgift på fullaste allvar, summerade lagets städledare insatsen.
Ersättningen som föreningen har fått för ungdomarnas städning ska läggas som grund för en cup som ungdomarna ska vara med i nästa sommar.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v52

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS