Skrämmande dåligt sommarväder

Lite regn skulle värma mitt sinne.

Trött på att se staplad kvicksilver leta sig förbi den punkt där obehag uppstår. Det känns som om min termometer fastnat på mätskalans övre hälft.

Sedan mitten av maj har 60 millimeter vatten letat sig ned i min regnmätare. Undantaget en rejäl skur i början av sommaren har tömning inte varit nödvändig – dess innehåll har förångats.
Kontakter med omvärlden tyder på att boende på mina breddgrader även i detta sammanhang varit lyckligt lottade. Bara några mil söderöver står många lövträd i naken höstskrud.

Torrsommaren har fått mig att höja blicken. Spanar ofta över trädtopparna. Rädd för att se rök. Mina farhågor besannades förra fredagen då två rökpelare höjde sig över skogarna i gränslandet mellan Borlänge och Falun. Rådiga ingripanden av räddningstjänsten soldater förhindrade förödelse.

Har kommit på mig själv med att spana efter flyktvägar från min tomt mitt i skogen. För mig har sommarvädret varit skrämmande dåligt.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Slåss mot min inneboende griniga gamla gubbe. Min partsinlaga påstår att denna kamp under goda dagar når viss framgång.
"Pling". Fingrade fram en textrad på min telefon – som påstås vara en smart sådan – och tog del av ett meddelande som bäst kan beskrivas som ett larm.
Vi har haft vargar på tomten. Hustrun och hunden är mina högst trovärdiga vittnen.