ANNONS

Jan Paju, verksamhetsledare på StyrelseAkademin, och Lena Lagestam, ordförande Dataföreningen Mitt.
Foto: Ulrika Lundholm Ericsson

Skräddarsydd styrelsekurs ska ge insikt och ny energi

StyrelseAkademien Dalarna och Dataföreningen Mitt samverkar och tar fram en kvalificerad skräddarsydd styrelsekurs för it-bolag.

Det handlar om styrelsearbete, och det handlar om omvärldsbevakning. Målet är att skapa nya möjligheter för att fatta kloka beslut i en föränderlig bransch där utvecklingen går extremt snabbt.
– Utvecklingsprogrammet vänder sig till styrelser och syftar till att ge ny energi, nya insikter och en grundlig omvärldsbevakning inom it-branschen som underlag för
framtida beslutsfattande, berättar Lena Lagestam, ordförande i Dataföreningen Mitt.
– Det händer mycket i vår bransch och vi har, tillsammans med StyrelseAkademien, satt ihop ett program som ska ge styrelsen både nya tankar kring själva styrelsearbetet och en rejäl omvärldsbevakning.
– Programmet är mycket bra, fortsätter Jan Paju som är verksamhetsledare vid StyrelseAkademien Dalarna. Vi har anlitat toppföreläsare inom alla områden. Ett exempel är Hampus Knutsson från Prime PR. Han var kommunikationsansvarig för Stampen under krisen och kommer att hålla i passet om kriskommunikation.

– Andra pass handlar om strategiarbete och organisering, vi har också ett samarbete med Radar Ecosystems som kommer att hålla ett pass med utblickar i omvärlden för att ge det deltagande företaget underlag för fortsatt strategiarbete, berättar Lena Lagestam.
– Varje styrelse deltar för sig, så det är anpassat och skräddarsytt efter varje grupp, säger Jan Paju. På så sätt hoppas vi att det ska bli något alldeles extra för våra deltagare. Vi är mycket glada över att kunna göra ett gemensamt erbjudande med så hög kvalitet som detta, konstaterar både Lena Lagestam och Jan Paju som kommer att genomföra en pilotutbildning i januari.
– Genom det här vill vi vara med och utveckla it-branschen på ett positivt sätt, avslutar Lena Lagestam.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS