ANNONS

Det går att hitta på mycket nytt med tre gånger så stor butiksyta, tänker Pia Eklind som driver Skönt Under.
Foto: John Leander

Skönt Under har tredubblat butiksytan

Underklädesbutiken Skönt Under i Hedemora har bara flytta några nummer uppåt på Åsgatan. Mer omdanande är flytten i kvadratmeter från 65 till minst det tredubbla berättar Pia Eklind.

Ett grått badkar står till vänter innanför entrén. En av flera nya utsmyckningar som nu får plats i butiken.
– Ja, det ska hänga ihop. Där kommer det vara sparockar, fina handdukar, tvålar och duschkräm säger Pia Eklind som utstrålar en upprymdhet inför nystarten.
Det är kanske inte så konstigt då hon bara för ett halvår sedan undrade om hennes butik ens skulle överleva coronakrisen.
– Då tänkte man “har jag öppet till midsommar?”. Det var tvärdött. Det var hemskt.
Men det skulle vända. En lokal stod tom på Åsgatan 74, vilket frisörskan Lillan Källström, som huserar intill, gjorde Pia uppmärksam på.
– Hon tyckte att jag skulle titta på lokalerna. Sen övertalade hon mig att flytta in och jag fick en jättebra deal med föreningen.

En inledande tveksamhet förändrades när Pia fick mycket uppmuntran från kollegor med liknande butiker runt om i landet.
– De tyckte att jag hade fått ett fantastiskt erbjudande och jag bara skulle köra på.
Skönt Unders koncept har främst varit underkläder med ett brett utbud av storlekar och har därför ofta större storlekar än de stora klädkedjorna. Med en tre gånger så stor butiksyta kommer Pia Eklind kunna utöka sortimentet också med lite mer andra kläder än underkläder. Men kanske framförallt det blir mindre trängsel vilket Pia är säker på att kunderna kommer att uppskatta.
– Det kommer att gå att få in barnvagnar, rullatorer och rullstolar. Jag har till och med skaffat en ramp, säger Pia Eklind och lägger an ett nytt leende inför öppningsdagen på onsdag.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS