Skolstarten kan bli en dyr historia

Enligt en undersökning som gjorts av Blocket i samarbete med Kantar Sifo räknar föräldrar med att köpa saker för i snitt 1 500 kronor per barn inför skolstarten.
Foto: Sandra Birgersdotter/BLocket
DALARNA Inför skolstarten räknar många föräldrar med att behöva köpa flera saker till sina skolbarn. Enligt en undersökning räknar föräldrarna med att lägga 1 500 kronor per barn.

Undersökningen i fråga har gjorts av köp- och säljsajten Blocket i samarbete med Kantar Sifo. Föräldrar till barn i åldern 6-17 år har i undersökningen svarat att de räknar med att i genomsnitt lägga 1 500 kronor per barn på nya saker inför starten av höstterminen.
– Ju fler och ju äldre barn, desto dyrare riskerar det att bli. Men det behöver inte göra så stora hål i plånboken. Om man tänker begagnat först i stället för nytt kan man komma undan mycket billigare, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket, i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar även att barnfamiljer som har barn i åldern 2-17 år har uppgett att de har i snitt 58 saker, kläder och skor per barn som inte längre används och att värdet på dessa saker uppskattas uppgå till i snitt 4 200 kronor.
– Många familjer engagerar sig för att minska sin miljö- och klimatbelastning. Ett enkelt sätt är att kontinuerligt rensa garderoben och sälja sådant som kan komma andra till bättre användning. Det skapar glädje för köparen samtidigt som man är med och bidrar till en mer hållbar framtid, säger Linnéa Aguero.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) v 34 2019

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

VIKMANSHYTTAN. CTEK i Vikmanshyttan är ett välkänt företag batterieladdning och fordonselektrifiering, och de har draghjälp av motorentusiasten Edd China med sina motoriserade möbler.
AVESTA. Runt Horndal finns planer på att bygga tre stora vindkraftsparker med tillsammans 70 stora vindkraftverk.
NORBERG. Annonsbladet berättade nyligen om kommunens hot mot en försumlig fastighetsägare som kan tvinga fram en rivning av "gamla lasarettet" i Norberg