ANNONS

En anställd på Centralskolan i Norberg misstänks ha utsatt elever på skolan för sexuellt ofredande. Rektorn och kommunens skolchef ska nu se över rutinerna för introduktion av nyanställda om hantering av sociala medier.
Foto: Arkiv

Skolanställd misstänks ha ofredat elever

NORBERG En anställd på Centralskolan i Norberg misstänks ha utsatt elever på skolan för sexuellt ofredande.

Rektorn och skolchefen ska nu se över rutinerna för introduktion av nyanställda om hantering av sociala medier.

I en text på kommunens hemsida skriver skolchefen Ingrid Nord och Centralskolans rektor Nicklas Olivensjö om den situation som uppkommit på skolan.
De skriver bland annat att en medarbetare ska ha haft olämpliga konversationer med elever via Snapchat och även ska ha skickat en bild av sexuell art till en elev.

Efter att polisen startat en utredning togs medarbetaren ur tjänst.
“Skolan gjorde sin utredning i ärendet utifrån gällande rutiner vid kränkningsärenden och har dessutom tagit medarbetaren ur tjänst men vi ser i efterhand att vi borde lämnat ärendet till polisen via en anmälan. Vi är ångerfulla att så inte gjordes då skolan har en mycket viktig roll i att agera förebild samt arbeta kraftfullt mot alla former av kränkningar och sexistiska inslag”, skriver Nord och Olivensjö.

P4 Västmanland rapporterar att kommunstyrelsen i Norbergs kommun har beställt en extern utredning för att ta reda på var Centralskolan har brustit i sin hantering av sexuella ofredanden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 23, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS