Skolanställd misstänks ha ofredat elever

En anställd på Centralskolan i Norberg misstänks ha utsatt elever på skolan för sexuellt ofredande. Rektorn och kommunens skolchef ska nu se över rutinerna för introduktion av nyanställda om hantering av sociala medier.
Foto: Arkiv
NORBERG En anställd på Centralskolan i Norberg misstänks ha utsatt elever på skolan för sexuellt ofredande.

Rektorn och skolchefen ska nu se över rutinerna för introduktion av nyanställda om hantering av sociala medier.

I en text på kommunens hemsida skriver skolchefen Ingrid Nord och Centralskolans rektor Nicklas Olivensjö om den situation som uppkommit på skolan.
De skriver bland annat att en medarbetare ska ha haft olämpliga konversationer med elever via Snapchat och även ska ha skickat en bild av sexuell art till en elev.

Efter att polisen startat en utredning togs medarbetaren ur tjänst.
“Skolan gjorde sin utredning i ärendet utifrån gällande rutiner vid kränkningsärenden och har dessutom tagit medarbetaren ur tjänst men vi ser i efterhand att vi borde lämnat ärendet till polisen via en anmälan. Vi är ångerfulla att så inte gjordes då skolan har en mycket viktig roll i att agera förebild samt arbeta kraftfullt mot alla former av kränkningar och sexistiska inslag”, skriver Nord och Olivensjö.

P4 Västmanland rapporterar att kommunstyrelsen i Norbergs kommun har beställt en extern utredning för att ta reda på var Centralskolan har brustit i sin hantering av sexuella ofredanden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 23, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

I mars startade Runacademy i Avesta och nu är vårterminen avslutad. Och det blev en succé! – Vi är otroligt nöjda med vår första termin, säger Ronny Wedin.
Dalarna gillar att grilla. Då det kan bli en hemmasommar tippas extra många vilja lägga på ett kol. På gallret hamnar allra helst lokalproducerad mat.
AVESTA/HEDEMORA Under ett års tid har Hälsofrämjandeteamet jobbat med att främja hälsa i Avesta och Hedemora kommun. Teamet påpekar att den sociala samvaron också är viktig för hälsan.