Skogsbo-Avesta IF:s Viktor Hansson gjorde två mål mot IF Nornan och ett mot Husby AIK.

Skogsbo-Avesta IF på väg mot fyran

AVESTA. Skogsbo-Avesta IF och Krylbo IF har fortarande chansen att vinna serien i år. Hetast av dem är Skogsbo-Avesta som toppar fotbollsfemman. För Avesta AIK i fyran går det dock inte lika bra, den gångna helgen kom lagets tredje förlust.

Ska det bli en lokal serieseger i fotboll i år? Hoppet står till Skogsbo-Avesta IF i division 5 och i viss mån Krylbo IF i division 7.
För Avesta AIK i division 4 är chansen borta efter lagets tredje förlust på sju matcher. Inför 100 åskådare föll de senast med 1-3 (1-1) mot Dala-Järna IK på bortaplan.
Avesta AIK tog ledningen med 1-0 genom Victor Berg i den 18:e minuten, men sedan vände hemmalaget och vann med 3-1.
Förlusten betyder att Avesta är tabellfemma, sju poäng efter Dala-Järna IK och Swesom FC när fyra matcher återstår.
På lördagen möter Avesta för övrigt Nyhammars IF hemma på Avestavallen.

Det kan bli Avestaderby i division 4 nästa år – Skogsbo-Avesta IF toppar nämligen division 5.
Senaste matchen spelades i onsdags, då borta mot Husby AIK. En match Saif vann med 4-3 (3-1). Målskyttar var Viktor Hansson, Benjamin Larsson, Jack Andersson Egonsson och Martin Eriksson.
Matchen innan blev det 5-0 mot IF Nornan efter mål av Viktor Hansson 2, Oscar Berglund, William Larsson och Alexander Glad.
I en haltande tabell är det dock jämnt i toppen, fem lag inom tre poäng.
Närmast ska Skogsbo-Avesta möta serietvåan Östansbo IS hemma på söndag.

I södra division 6-serien leder FK Romme Krona efter sju raka segrar.
Skogsbo-Avesta IF:s U-lag är fyra efter att senast förlorat med 2-5 mot Smedjebackens FK.
Båda målen gjordes av Niclas Berglind.
I samma serie lyckades Fors IK vinna efter tre raka förluster. Borta mot Stora Skedvi blev det 2-1 efter att Per-Erik Andersson och Roy Khalaf ”nätat” för Fors. Roys mål kom för övrigt i den 81:a minuten.
Efter sex raka segrar tog Horndals IF sin första trepoängare, men den kom på walk over mot Ezid SK.

I division 7 södra Dalarna har Krylbo IF fortfarande chansen att vinna serien.
När två omgångar återstår ligger KIF på tredje plats, tre poäng bakom ledande IF Vulcanus. Senast blev det 2-2 mot Östansbos U-lag efter att Hampus Wallman räddat en poäng i den 86:e minuten. Hampus gjorde även lagets första mål.
Kvar att möta är Sunnansjö IK hemma på söndag och en vecka senare väntar Säters U-lag på bortaplan.

I damettan fortsätter Avesta AIK att förlora, senast med 0-7 borta mot Gefle IF.
Efter 13 omgångar har Avesta fått ihop en poäng och är jumbo. På lördagen möter de serietvåan Sandvikens IF på hemmaplan.