ANNONS

Det nyinstiftade priset Guldvingen delades nyligen ut för första gången. Vinnare i Årets besöksnäringsföretag blev Skedvi Bröd. Anders Åkerberg och Maria Adeström-Jonsson tog emot priset.
Foto: Anna Holm/Visit Dalarna

Skedvi Bröd prisades med Guldvingen: “Kul med ett erkännande”

STORA SKEDVI När Guldvingen nyligen delades ut, för första gången, så vann Skedvi Bröd pris som Årets besöksnäringsföretag. “Det känns jätteroligt. Kul med ett erkännande att vi gör bra saker”, säger Anders Åkerberg, grundare av Skedvi Bröd.

Den 28 oktober delades det nyinstiftade priset Guldvingen ut. Årets besöksnäringsföretag blev Skedvi Bröd och Årets bästa arbetsgivare inom besöksnäringen är Kläppen Ski Resort i Sälen.
– Väldigt kul. Vi har haft en bra utveckling och mat är väldigt aktuellt, framför allt lokalproducerad. Vi öppnade saluhallen i februari 2012, så det är snart 10-årsjubileum. Utvecklingen går hela tiden framåt och vi märker en efterfrågan från kunderna efter lokala saker. Man är mer intresserad av vad man stoppar i sig i dag, säger Anders Åkerberg.

Priset för Årets besöksnäringsföretag delas, enligt statuterna, ut “till ett företag som genom nytänkande, engagemang och framåtanda bidragit till att stärka Dalarnas besöksnäring lokalt eller regionalt”.

Motiveringen till Skedvi Bröds vinst lyder: ”Företaget har år för år utvecklats på ett imponerande sätt och låter inte bara turister utan även dalfolk upptäcka tjusningen med lokal (dala)mat.”
– Det är även roligt att vi vinner det första priset som delas ut. För några år sedan var vi Dalarnas bidrag till Stora Turistpriset, men det vann vi inte. Numera har vi ju samlat all verksamhet under namnet Skedvi Bröd, så det är alla delar som är delaktiga i detta, både restaurangen, saluhallen, bageriet och växthuset. Det känns verkligen som att folk har fått upp ögonen för oss, säger Anders Åkerberg.

Så här skriver Visit Dalarna om priset: “Priset Guldvingen ska lyfta goda exempel inom Dalarnas besöksnäring, som på olika sätt bidrar till destinationsutveckling. Priset är instiftat av Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening och delades nu ut för första gången. Under en gala på Hotell Lerdalshöjden i Rättvik, i samband med besöksnäringens branschdagar Up to Date, fick vinnarna i de två kategorierna äntra scenen för att ta emot sina utmärkelser”.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 45, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS