ANNONS

Eva Pettersson, Leif Andersson och Ingrid Sundell fick ta emot 10 000 kronor av Roger Hemming från Sparbanksstiftelsen Dalarna och Elin Hussfelt, kontorschef på Swedbank i Ludvika.
Foto: Karin Diffner

Skattlösbergs bygdegille får stipendium

LUDVIKA z Skattlösbergs bygdegille får 10 000 kronor i stipendium från Sparbanksstiftelsen Dalarna. – Det känns jättebra. Vi behöver all hjälp vi kan få, säger Ingrid Sundell, nybliven sekreterare i styrelsen.

Sparbanksstiftelsen Dalarna delar ut stipendium med jämna mellanrum till någon som gjort något positivt för bygden. Den här gången valde ansvariga för Västerbergslagen ut Skattlösbergs bygdegille med motiveringen:
“Föreningen gör en natur- och kulturinsats av stora mått. Helheten – med Dan Anderssons diktsamling och Luossa, den successivt utvecklade Finngammelgården i byn och inte minst vården och underhållet av det storslagna öppna landskapet är imponerande”.
Roger Hemming som är en av dem som valt ut föreningen utvecklar:
– De frivilliga insatserna som görs av föreningen är inte bara viktig för kulturen och naturen utan även oerhört betydelsefull för näringslivet till exempel genom att det drar turister till bygden.


Skattlösbergs bygdegille har för närvarande ett 90-tal medlemmar varav ungefär 20 är aktiva berättar representanterna som kommit till Swedbanks kontor för att ta emot checken.
– Vi jobbar med olika arrangemang vid Luossastugan och gammelgården och ser till att vi har sjungande guider hela sommaren, berättar Eva Pettersson som är kassör.
– Det är också mycket underhållsarbete. Vi har nu renoverat en stuga och ska börja med en till. Och så är det ju slåtter och annat praktiskt arbete, fortsätter Leif Andersson som är allt-i-allo i föreningen.
Vad bygdegillet ska göra för de 10 000 kronorna är en sak för hela styrelsen att besluta. Men funderingar finns redan nu.
– Ja, vi kanske ska köpa in tält som vi kan ha till olika arrangemang om det regnar eller är stark sol, säger Eva Pettersson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS